Νέα Σμύρνη: Μετά το ξύλο, η ΕΛ.ΑΣ ζητά έρευνα – «Μας ντροπιάζουν», λέει ο γραμματέας αστυνομικών υπαλλήλων

Νέα Σμύρνη: Μετά το ξύλο, η ΕΛ.ΑΣ ζητά έρευνα – «Μας ντροπιάζουν», λέει ο γραμματέας αστυνομικών υπαλλήλων

Χωρίς κανένα βίντεο και χωρίς καμία φωτογραφία ως απόδειξη των ισχυρισμών της, η Ελληνική Αστυνομία σε μία ανακοίνωση λίγων μόνο λέξεων επιμένει στο αρχικό της αφήγημα περί επίθεσης 30 ατόμων από τους οποίους δέχθηκε επίθεση την Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης ως δικαιολογία της νέας αστυνομικής βίας που εξαπέλυσε. 

Στην ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι για τα απίστευτα πλάνα από την πλατεία της Νέας Σμύρνης που κάνουν τον γύροτων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα.

Από τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου το μόνο που φαίνεται ξεκάθαρα είναι η επίθεση χωρίς λόγο και αιτία από άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ οι οποίοι άρχισαν να ξυλοκοπούν ανελέητα οικογένειες και πιτσιρικάδες που έκαναν εκείνη την ώρα τη βόλτα τους στην πλατεία Νέας Σμύρνης. 

Χαρακτηριστική είναι μάλιστα και η δήλωση αυτόπτη μάρτυρα για τα όσα συνέβησαν στην πλατεία η οποία εκθέτει ακόμα περισσότερο στην αστυνομία: «Εμφανίστηκε η αστυνομία και πήγε να κόψει πρόστιμο σε μία οικογένεια με δύο παιδάκια και τρεις ενήλικες που κάθονταν σε παγκάκι. Τους εξήγησαν αυτοί ότι είχαν κωδικό, αλλά οι αστυνιμικοί τους ζήτησαν ταυτότητες. Εκείνη την ώρα ο γύρω κόσμος διαμαρτυρήθηκε. Μάλιστα κάποιοι πιο νεαροί προσέγγισαν τους αστυνομικούς και τους είπαν ότι δεν είναι δυνατόν να τους γράφουν. Η αστυνομία αντέδρασε με βία…»

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.

Γραμματέας αστυνομικών υπαλλήλων για Νέα Σμύρνη: «Μας ντροπιάζουν, δεν έχουν θέση στο σώμα»

Την ίδια ώρα, ο Σπήλιος Κρικέτος, γ.γ. αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής καταδίκασε τη συμπεριφορά των συναδέλφων του και ζήτησε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να λάβει άμεσα μέτρα επισημαίνοντας πως η στάση αυτή των αστυνομικών ντροπιάζει το σώμα. 

«Δεν ξυλοκοπούμε τον κόσμο μέσα στις πλατείες, τα υπόλοιπα είναι για να κουβεντιάζουμε. Ολα τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι περιττά, καταδικαστέα και μας ντροπιάζουν» είπε ο κ. Κρικέτος και πρόσθεσε: «Αν η ηγεσία δεν πάρει μέτρα άμεσα θα έχουμε κι άλλα τέτοια περιστατικά με ανυπολόγιστες συνέπειες» επισήμανε μιλώντας στο Open.

«Για να τελειώνουμε, ο αστυνομικός υπερασπίζεται, στέκεται δίπλα στον πολίτη, δεν τον ξυλοκοπά. Αν θέλουν να συλλάβουν κάποιον, τον συλλαμβάνουν και τελειώνει εκεί» επισήμανε. 

Ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους είπε: «Όσοι δεν αντιλαμβάνονται το ρόλο τους, δεν έχουν θέση στο σώμα, δεν έχουν θέση στην Αστυνομία. Μας ντροπιάζουν στην κοινωνία, έχουμε παιδιά, οικογένειες, φίλους… Φτάνει. Αυτές οι εικόνες ντροπιάζουν τον αστυνομικό. Γυρνάμε δεκαετίες πίσω» τόνισε ο γ.γ. των αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter