Νέα στοιχεία για τις εγχώριες «μπίζνες» του έλληνα επιχειρηματία που κατηγορείται για συνωμοσία με τη Ρωσία

Νέα στοιχεία για τις εγχώριες «μπίζνες» του έλληνα επιχειρηματία που κατηγορείται για συνωμοσία με τη Ρωσία

Νέα στοιχεία βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας αναφορικά με τη δράση του έλληνα επιχειρηματία Νίκου Μπογονικολού -ο οποίος συνελήφθη στις 9 Μαΐου στο Παρίσι, δυνάμει εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι ΗΠΑ, για εξαγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού στη Ρωσία- και τις σχέσεις του με τις εγχώριες Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, το διάστημα μετά τη στρατολόγησή του από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, ο έλληνας επιχειρηματίας έκανε «μπίζνες» με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ενώ ο ίδιος ανέπτυξε συνεργασίες με ιδρύματα και φορείς όπως το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ οι επαφές του Νίκου Μπογονικολού με τα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ξεκίνησαν την περίοδο 2017-2018 και σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου αφορούσαν την ανάπτυξη ορισμένων ερευνητικών προγραμμάτων, με τις συζητήσεις να μένουν τελικά στο αρχικό στάδιο.

Οι δραστηριότητες της εταιρίας του Μπογονικολού δεν σταματούν όμως εκεί, καθώς η εταιρεία του διωκόμενου επιχειρηματία φέρεται να υπέγραψε το 2020 σύμβαση για την εγκατάσταση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ασφαλούς συστήματος τηλεργασίας και το 2019 να συνήψε σύμβαση με την Πολεμική Αεροπορία, και συγκεκριμένα το Δημόσιο Στρατιωτικό Ταμείο Λάρισας, που έχει την έδρα του στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. Παράλληλα, οι ίδες πηγές αναφέρουν ότι το 2019 υπέβαλε αίτηση ενδιαφέροντος σε διαγωνισμό του Τάγματος Επικοινωνιών και Πληροφορικής του ΓΕΕΘΑ.

Τα επιχειρηματικά «πλοκάμια» του Μπογονικολού απλώνονται όμως και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με το οποίο ο ίδιος υπέγραψε σύμβαση -την ίδια περίοδο που δρούσε σύμφωνα με τις ΗΠΑ για λογαριασμό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. «Το 2020 συγκεκριμένα, το αρχηγείο της αστυνομίας υπέγραψε συμφωνία με εταιρεία συμφερόντων του για την αγορά 3.750 αλεξίσφαιρων γιλέκων. Επρόκειτο για τμήμα μεγαλύτερης προμήθειας που χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε., με κονδύλια που διατέθηκαν μετά τη μεταναστευτική κρίση στον Έβρο, τον Μάρτιο του 2020» αναφέρει το ρεπορτάζ και επισημαίνει ακόμη πως «εκείνη η προμήθεια, με συνολικό προϋπολογισμό περί τα 2,5 εκατ. ευρώ, είχε γίνει με επίκληση στον ”εκπορευόμενο από τη συμπεριφορά της Τουρκίας κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας”».

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο έργο συμμετείχαν τελικά τέσσερις εταιρείες και παρότι η σύμβαση τέθηκε υπόψη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν έλειψαν οι φωνές για «είσοδο από το παράθυρο» της εταιρείας του Μπογονικολού στη διαδικασία. Τέλος, αναφορά γίνεται σε εμπορική συμφωνία που υπέγραψε η εταιρία του έλληνα επιχειρηματία το 2020 και με το Λιμενικό για την προμήθεια του Κέντρου Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος είναι ο έλληνας επιχειρηματίας που κατηγορείται για συνωμοσία με τη Ρωσία – Οι επαφές με την ΕΑΒ (Photos – Video)

 Έλληνας επιχειρηματίας συνελήφθη από το FBI για συνωμοσία υπέρ της Ρωσίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter