Νέα στοιχεία των Αμερικανών για δωροδοκίες μελών της FIFA στην ανάθεση των Μουντιάλ 2018 και 2022

Νέα στοιχεία των Αμερικανών για δωροδοκίες μελών της FIFA στην ανάθεση των Μουντιάλ 2018 και 2022

H έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ φέρνει διαρκώς νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το τελευταίο (από τα πολλά) σκάνδαλο στην FIFA κι αφορούν τις καταγγελίες για δωροδοκίες μελών της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας στις ψηφοφορίες ανάληψης των Μουντιάλ 2018 (Ρωσία) και 2022 (Κατάρ).

Σύμφωνα με την έρευνα του Αμερικανικού υπουργείου, αρκετά μέλη της αρμόδιας επιτροπής της FIFA έλαβαν υπέρογκα ποσά και μάλιστα αναφέρει ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Τζακ Γουόρνερ, κατηγορείται ότι κατέθεσε 5 εκατομμύρια ευρώ σε offshore εταιρίες, με σκοπό να ψηφίσουν οι «παραλήπτες» υπέρ της Ρωσίας για να κερδίσει την ανάθεση του Μουντιάλ 2018, όπως κι έγινε.

Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο του υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, κατηγορούμενοι για δωροδοκία στην υπόθεση ανάθεσης του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ είναι τρία ακόμα μέλη της FIFA, όλοι τους από τη Νότιο Αμερική. Πρόκειται για τον Παραγουανό Νικολά Λεόζ (πέθανε πέρσι ενώ βρισκόταν σε κατ’ οίκο περιορισμό), τον Αργεντίνο Χούλιο Γκροντόνα (πέθανε το 2014) και τον Βραζιλιάνο, Ρικάρντο Τεϊσέιρα, έμαν από τους πλέον «αμαρτωλούς» παράγοντες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Από όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής από τις έρευνες των Αμερικανών, οι Λεόν και Τεισέιρα, είχαν κατηγορηθεί και παλιότερα (το 2015) για δωροδοκία που είχε σχέση με την πώληση δικαιωμάτων σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Λατινικής Αμερικής, Τέλος, ένα ακόμα μέλος της FIFA, o Ραφαέλ Σαλγκουέρο από την Γουατεμάλα είχε δηλώσει ένοχος το 2016 για «ξέπλυμα» χρήματος και απάτες, ενώ παραδεχθεί ότι πήρε ένα εκατ. δολάρια για να ψηφίσει υπέρ της Ρωσίας για το Μουντιάλ 2018.

Μέχρι στιγμής κανείς αξιωματούχος από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία και τις Ομοσπονδίες της Ρωσίας ή του Κατάρ έχει προβεί σε κάποια δήλωση

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter