Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας υπογράφηκε στον ΟΠΑΠ - Τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι

Υπογράφηκε την Παρασκευή 22/2/2019, από το Σωματείο Εργαζομένων ΟΠΑΠ και τη Διοίκηση δια του προέδρου της Kamil Ziegler, η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην ΟΠΑΠ Α.Ε.

Βασικά στοιχεία της σύμβασης, όπως ανακοίνωσε το σωματείο εργαζομένων στον οργανισμό, είναι τα εξής:

• Βασικός (μικτός) μισθός για 0-3 έτη προϋπηρεσίας 930 ευρώ.

• Επίδομα χρόνου υπηρεσίας, εντός και εκτός ΟΠΑΠ, για 4 τριετίες (άνω των 12 ετών προϋπηρεσία ο βασικός είναι ο ίδιος με το τελευταίο κλιμάκιο)

• Επίδομα γάμου 10% επί του βασικού συν τις τριετίες

• Επίδομα τέκνου 5% για κάθε παιδί 5% επί του βασικού συν τις τριετίες

• θεσμικά ζητήματα που περιλαμβάνονταν στην πρόταση του σωματείου.

• Αναδρομική ισχύ, από 1/1/2018, και συνολική ισχύ έως 26/9/2020.

Η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας παράγει άμεσο οικονομικό αποτέλεσμα για μερίδα εργαζομένων και αποτελεί δίχτυ προστασίας για όλους. Αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι περιλαμβάνονται (άρθρο 1) δεν μπορούν να υπολείπονται σε αμοιβή ή όρους εργασίας όπως προβλέπονται στη σύμβαση αυτή και ότι η σύμβαση αυτή δεν θίγει κανένα με τυχόν ευνοϊκότερους όρους αμοιβής ή εργασίας υπάρχουν στην ατομική σύμβαση του εργαζόμενου και οι οποίοι εξακολουθούν να ισχύουν ως έχουν (άρθρο 11).

Να σημειωθεί ότι επιχειρησιακή ΣΣΕ υπογράφηκε τελικά διμερώς, εκτός ΟΜΕΔ, και μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων του ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.