Νέα συνεδρίαση για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων στην Αίγλη Ζαππείου

Νέα συνεδρίαση για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων στην Αίγλη Ζαππείου

Ξανά στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων εισάγεται το ζήτημα της νομιμοποίησης περίπου 2.000 τ.μ. αυθαίρετων κατασκευών αλλά και καταπατήσεων κοινόχρηστων χώρων στο ιστορικό κτίριο της Αίγλης του Ζαππείου.

Ειδικότερα το ΚΣΝΜ αναμένεται να συνεδριάσει αύριο Πέμπτη στις 14:00 μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν στην ημερήσια διάταξη είναι και η «έγκριση ή μη υπαγωγής στον ν. 4495/2017 κατασκευών στο αναψυκτήριο Αίγλη, το οποίο βρίσκεται πλησίον των χαρακτηρισμένων ως μνημείων Ζαππείου Μεγάρου και κινηματογράφος Αίγλη, εντός του Ζαππείου Κήπου, στην Αθήνα. (εξ αναβολής)», όπως αναφέρεται σχετικά.

Τα ζήτημα είχε εισαχθεί ξανά στο ΚΣΝΜ στις αρχές Απριλίου, ωστόσο είχε λήξει χωρίς απόφαση, σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων. Ειδικότερα μετά από πολύωρη διαδικασία που ανέδειξε τα σημαντικά προβλήματα στο αίτημα για νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, το ΚΣΝΜ διέκοψε τη συζήτηση του θέματος, προκειμένου οι αιτούντες (Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων) να προσκομίσουν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση».

Ο Σύλλογος είχε ζητήσει την απόσυρση του θέματος από την συνεδρίαση, «επισημαίνοντας την ανάγκη η ιστορική Αίγλη Ζαππείου να διασωθεί στην αρχική της μορφή, όχι μόνο γιατί προστατεύεται από τις διατάξεις του αρχαιολογικού νόμου και τις διατάξεις περί κληροδοτημάτων, αλλά και γιατί είναι σκανδαλώδες η πολιτεία και τα όργανά της, υποσκάπτοντας το κύρος τους να υποκύπτουν σε πολυποίκιλες πιέσεις και να παραμένει η κατάσταση ως έχει ή ακόμα περισσότερο να επιχειρείται η νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών».

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα πράξει τώρα το ΚΣΝΜ; Είναι τόσο ισχυρές οι πιέσεις των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών ώστε η απόφαση που θα ληφθεί να είναι κομμένη και ραμμένη στις επιθυμίες τους; Ή μήπως θα ληφθεί υπόψη το σχετικό νομικό πλαίσιο; Για την ιστορία πάντως οι παρανομίες στην Αίγλη Ζαππείου έχουν διαπιστωθεί από το 1993. Δηλαδή 27 χρόνια πριν.

Διαβάστε επίσης: Άκαρπη η συνεδρίαση για την νομιμοποίηση αυθαιρέτων στην Αίγλη Ζαππείου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter