Σενάριο Προανακριτικής

Νέα συνεδρίαση στις 18:00 του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis

Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα στις 18:00 το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στο θέμα της Novartis και τις επόμενες κινήσεις τόσο σε επίπεδο Κυβέρνησης όσο και σε Κοινοβουλευτικό επίπεδο .

Ο προβληματισμός που αναπτύσσεται εσχάτως στο κυβερνητικό επιτελείο είναι ότι πρόκειται για ένα «δύσκολο» θέμα που απαιτεί ιδιαίτερους νομικούς χειρισμούς ώστε «να μην οδηγηθούμε σε διαδικασίες που δεν θα καταλήξουν πουθενά».

Σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος το πιο πιθανό ενδεχόμενο παραμένει η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής η οποία θα «δέσει» τα πιθανά αδικήματα με τέτοιον τρόπο ώστε να μην οδηγηθούμε στην παραγραφή ή δοθεί πάτημα σε κάποιους να αμφισβητήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας.

Σε ότι αφορά στο ερώτημα αν εντός της Κυβέρνησης ή του κόμματος υπάρχουν ορισμένοι που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την ένταση στο πολιτικό σκηνικό που μπορεί να προκαλέσει η υπόθεση Novartis ή τη χρονική στιγμή (έξοδος από τα μνημόνια) που επελέγη να γίνει αυτό, τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά.     

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.