Νέα συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων – Στο τραπέζι τα τοπικά lockdown

Νέα συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων – Στο τραπέζι τα τοπικά lockdown

Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα εξετάσουν σήμερα, Τετάρτη οι οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι κατά τη συνεδρίασή τους με την ανησυχία για τη διασπορά του κορονοϊού να είναι έκδηλη καθώς η χαλάρωση των μέτρων συνεχίζεται.

Οι ειδικοί είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την εικόνα χαλάρωσης που παρατηρείται μετά το άνοιγμα του τουρισμού ενώ πολλοί από αυτούς φοβούνται πως αντί να υπάρχει αποκλιμάκωση, τελικά υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να παραμένει υψηλός, αφού μόλις χθες Τρίτη ανακοινώθηκαν 2.812 κρούσματα.

Δε θεωρείται επίσης απίθανο μέσα στις επόμενες εβδομάδες να χρειαστεί να οδηγηθούμε σε τοπικά lockdown για να περιοριστούν οι πιθανές κατά τόπους εξάρσεις.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Open για την διασπορά του ιού μετά το άνοιγμα των δραστηριοτήτων υποστήριξε ότι ξεκινά από τον συνωστισμό ατόμων μικρής ηλικίας. «Υπάρχει η διασπορά από μια ηλικία ομάδα που δεν τηρεί τα μέτρα και ταυτόχρονα αυξάνει το τείχος ανοσίας λόγω εμβολιασμών» σχολίασε, ενώ παράλληλα, μίλησε για την μεγάλη αύξηση των λυμάτων στην Κρήτη.

Ανοιχτό τo ενδεχόμενο για τοπικά lockdown, όπου απαιτείται, άφησε την Τρίτη και ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, που συνέστησε προσοχή καθώς «η πανδημία δεν έχει τελειώσει».

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι τέτοια που τα γενικευμένα lockdown δε θα χρειαστούν. Ένα όπλο διαχειριστικό της διασποράς είναι να βλέπουμε κλειστές κοινωνίες, όπως συνέβη στα νησιά ή στο Αγρίνιο. Είναι περιοχές, στις οποίες υπάρχει διασπορά για διάφορους λόγους, που οι συνθήκες επιβάλλουν τοπικά lockdown. Το όπλο του τοπικού lockdown θα είναι εδώ και όταν χρειαστεί, πρέπει να επιβάλλεται», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter