Νέα τουρκική παραβίαση στο Αιγαίο – Απαράδεκτη κίνηση οι βολές στο Φαρμακονήσι, λένε διπλωματικές πηγές

Νέα τουρκική παραβίαση στο Αιγαίο – Απαράδεκτη κίνηση οι βολές στο Φαρμακονήσι, λένε διπλωματικές πηγές

Και την Παρασκευή συνέχισε τις προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο η Άγκυρα. Δύο τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό, καθώς και ένα τουρκικό ελικόπτερο, προέβησαν σε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου, καθώς και σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές. Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Στο μεταξύ, ως απαράδεκτη ενέργεια που συνιστά σοβαρή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου χαρακτήρισαν διπλωματικές πηγές το επεισόδιο με την εκτέλεση βολών από τουρκική ακταιωρό σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο Φαρμακονήσι.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι «η Τουρκία, για μια ακόμη φορά, κατά την τρέχουσα περίοδο, προβαίνει σε μια απαράδεκτη ενέργεια, προκαλώντας έντονο προβληματισμό για τις συνέπειες που δύναται να έχει η συμπεριφορά της στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής».

Επεσήμαναν επίσης ότι το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες, μέσω της πραγματοποίησης των αναγκαίων διαβημάτων και της ενημέρωσης φίλων, συμμάχων και διεθνών Οργανισμών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter