Νέα τροπή στην Προανακριτική: Αίτημα ανάκλησης της εξαίρεσης Τζανακόπουλου – Πολάκη

Νέα τροπή στην Προανακριτική: Αίτημα ανάκλησης της εξαίρεσης Τζανακόπουλου – Πολάκη

Νέα τροπή στην Προανακριτική κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου δίνει το αίτημα ανάκλησης της εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τον συνήγορο του ερευνώμενου πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Τσοβόλα, ο οποίος προειδοποίησε πως αν το αίτημα ακυρωθεί, τότε προκύπτει λόγος ακυρότητας της Επιτροπής.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σε δημοσιογράφους off cameraαφού η φρουρά της Βουλής του απαγόρευσε να προβεί σε δηλώσεις στα κανάλια από το περιστύλιο της Βουλής, επισήμανε ότι κατέθεσε στο προεδρείο της Προανακριτικής Επιτροπής το αίτημα ανάκλησης της εξαίρεσης των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

«Καταθέσαμε και υπόμνημα όπου τεκμηριώνουμε νομικά ως τελείως αθέμιτη και παράνομη την εξαίρεση των δύο βουλευτών», δήλωσε ο κ. Τσοβόλας για την αυταρχική απόφαση που επέβαλαν δια της αρχής της πλειοψηφίας ΝΔ – ΚΙΝΑΛ και προειδοποίησε ότι αν τα δύο πρώην συγκυβερνώντα κόμματα επιμείνουν, τότε «100% θα ακυρωθεί η Επιτροπή στο Δικαστικό Συμβούλιο». «Το Δικαστικό Συμβούλιο είναι το μόνο αρμόδιο να κρίνει την εξαίρεση» ξεκαθάρισε και επισήμανε ότι κατέθεσε εξ ονόματος του Δ. Παπαγγελόπουλου αίτημα εξαίρεσης των Θ. Πλεύρη, Β. Κεγκέρογλου και Κ. Κυρανάκη.

«Ο Ποινικός Κώδικας, στο άρθρο 15 προβλέπει πως αίτημα εξαίρεσης μπορεί να ζητήσει ο εισαγγελέας, ο κατηγορούμενος ή ύποπτος και ο πολιτικός ενάγων όταν υπάρχουν γεγονότα που οδηγούν στην υποψία ύπαρξης μεροληπτικής συμπεριφοράς» διευκρίνισε και εξήγησε ότι οι Θ. Πλεύρης και Β. Κεγκέρογλου έχουν αποκαλέσει στην Επιτροπή την υπόθεση «σκευωρία», ενώ ο Κ. Κυρανάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη εξαπέλυσε βαρύτατες κατηγορίες εις βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter