Νέα τροπή στο σκάνδαλο Novartis μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Νέα τροπή στο σκάνδαλο Novartis μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Την εμπλοκή πρώην πρωθυπουργού καθώς και τριών πρώην υπουργών στο Novartis-gate, αποκαλύπτει το Documento που κυκλοφορεί.

 Σύμφωνα με την έρευνα, που δίνει νέες διαστάσεις στη σκανδαλώδη υπόθεση, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και το FBI, φαίνεται πως οδηγούν σε ένα πλέγμα διαφθοράς, που ξεκινάει από τα πολιτικά πρόσωπα που υπογράφουν τις πολιτικές και τις τιμές των φαρμάκων και επεκτείνεται ως τον ΕΟΦ, τους γιατρούς και τους κρατικούς λειτουργούς.

Ένα από τα ισχυρά στοιχεία που διαθέτουν είναι βίντεο που καταγράφει συνάντηση ελλήνων και ξένων στελεχών της Novartis στην Ελλάδα. Στέλεχος του ελληνικού κλάδου της πολυεθνικής, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι η εταιρεία διαθέτει καλές σχέσεις με τρεις υπουργούς της εποχής εκείνης (2012) και έναν πρώην πρωθυπουργό για τον οποίο λέει χαρακτηριστικά «έχει και προσωπικό ενδιαφέρον».

Στην έρευνα του Documento για την υπόθεση Novartis, παρουσιάζεται το πάζλ της ιδιότυπης τριγωνικής συναλλαγής φαρμακοβιομηχανίας, πολιτικών και γιατρών. Σε αγαστή συνεργασία οι τρεις κυρίαρχοι του τομέα υγείας και με καύσιμη ύλη «μαύρο» χρήμα και «κρυφές» εταιρείες, καθορίζουν τις τιμές των φαρμάκων και παράλληλα επιβάλλουν κατευθυνόμενη συνταγογράφηση πλασάροντας συγκεκριμένα φάρμακα στους ασφαλισμένους σε πολλαπλάσιες τιμές σε βάρος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter