Νέα «βέλη« Ορμπάν κατά Βρυξελλών για τις κυρώσεις στη Ρωσία

Νέα «βέλη« Ορμπάν κατά Βρυξελλών για τις κυρώσεις στη Ρωσία

Σταθερά προσηλωμένος στην κριτική του κατά της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις ευρωπαϊκές κυρώσεεις στη Ρωσία εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν χαρακτηρίζοντάς τες ένα «βήμα προς τον πόλεμο», εκτιμώντας πως η στρατηγική των Βρυξελλών ως προς το ζήτημα είναι «επικίνδυνη».

«Όποιος επεμβαίνει οικονομικά σε μια στρατιωτική σύγκρουση παίρνει θέση», τόνισε ο ακροδεξιός ηγέτης στο πλαίσιο συνέντευξής του σε φιλοκυβερνητικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Σιγά σιγά,διολισθαίνουμε προς τον πόλεμο», συμπλήρωσε ο Βίκτορ Ορμπάν, εκφράζοντας ανησυχία για τη συσσώρευση μέτρων ως κυρώσεων για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Όρμπαν δήλωσε έτοιμος να «αγωνιστεί» ενάντια σε ένα ενδεχόμενο νέο πακέτο μέτρων και να διασφαλίσει ότι η Ουγγαρία, η οποία εξαρτάται πολύ από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, θα «εξαιρεθεί», όπως συμβαίνει με το εμπάργκο στο πετρέλαιο.

«Τώρα προμηθεύουμε καταστροφικά όπλα, εκπαιδεύουμε ουκρανούς στρατιώτες στο δικό μας έδαφος, επιβάλλουμε κυρώσεις στον τομέα της ενέργειας. (…) Γινόμαστε αναπόσπαστο μέρος» της σύγκρουσης, επέμεινε ο Ορμπάν στη συνέντευξη του.

«Δεν μας πυροβολούν ακόμα, αλλά είμαστε στα πρόθυρα να γίνουμε εμπόλεμο μέρος. Η Ευρώπη παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι», κατέληξε.

Πηγή: Le Soir, AFP

Διαβάστε επίσης:

Ο Όρμπαν «μαλώνει» τις Βρυξέλλες για τις κυρώσεις στη Ρωσία

Ο Όρμπαν… «έσπευσε» να συγχαρεί τους ακροδεξιούς φίλους του στην Ιταλία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter