Νέα videos του μακελάρη να κάνει βόλτα στην Ταξίμ – Κρατείται η οικογένειά του (Videos)

Νέα videos του μακελάρη να κάνει βόλτα στην Ταξίμ – Κρατείται η οικογένειά του (Videos)

Νέα videos που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν τον ύποπτο, να περιφέρεται στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Οι αρχές δηλώνουν πως γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη και μέλη της οικογένειάς του έχουν προσαχθεί. Δύο ακόμα συλλήψεις στο αεροδρόμιο Ατατούτκ.

Παρά τη μεγάλη επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας χθες το βράδυ, με τις ειδικές δυνάμεις να σαρώνουν κυριολεκτικά γειτονιές της Κωνσταντινούπολης ασύλληπτος παραμένει ο μακελάρης της αιματηρής επίθεσης στο μπαρ Reina. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές γνωρίζουν πλέον την ταυτότητα του δράστη που φέρεται να ήρθε τον Νοέμβριο του 2016 στο Ικόνιο από την Συρία. Μάλιστα για να μην προκαλέσει υποψίες έφερε μαζί του και τη σύζυγο με τα δυο του παιδιά για κάλυψη. 

Δύο συλλήψεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του νυχτερινού κέντρου “Reina” την Πρωτοχρονιά, όπως μετέδωσαν το πρακτορείο Dogan και το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Οι δύο αλλοδαποί, η εθνικότητα των οποίων δεν είναι ακόμη γνωστή, συνελήφθησαν στην είσοδο του τερματικού σταθμού των διεθνών αναχωρήσεων και μεταφέρθηκαν στη γενική αστυνομική διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το Dogan.

Η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη είναι μεταξύ των προσαχθέντων.

Οι αρχές που εξέτασαν εκατοντάδες κάμερες ασφαλείας σε όλους τους δρόμους της Πόλης, διαπίστωσαν την πορεία του δράστη προς το κλαμπ, όπου φαίνεται να πήγε με ταξί που σταμάτησε από την περιοχή Ζεϊτίνμπουρνου περίπου τα μεσάνυχτα. Έφτασε κοντά στο κέντρο περίπου στις 1:15 ώρα Τουρκίας, περπάτησε μια απόσταση τριών λεπτών και μπήκε μέσα στο Reina πυροβολώντας. Αυτός είναι όπως τονίζουν οι αρχές ο τρόπος εισόδου που χρησιμοποιούν μαχητές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους όταν εισέρχονται σε χώρους με πολύ κόσμο.

Μάλιστα από τα ευρήματα διαπίστωσαν ότι είχε κολλήσει με ταινία τους γεμιστήρες ανά δύο για να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο αλλαγής τους όταν άδειαζαν, κάτι που κάνουν οι ειδικές δυνάμεις. Επίσης από τους κάλυκες που βρέθηκαν διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποίησε διατρητικές σφαίρες, οι οποίες από μικρή απόσταση μπορούν να διαπεράσουν δύο ή και τρία ανθρώπινα σώματα αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων.

Ο φερόμενος ως δράστης εμφανίζεται στο πρώτο video να κυκλοφορεί σε αδιευκρίνιστη χρονική στιγμή πριν από το μακελειό στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, κοντά στην πλατεία Ταξίμ, βιντεοσκοπώντας τον εαυτό του την ώρα που περπατούσε.

Σε άλλο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Haberturk, από κάμερες ασφαλείας, ο δράστης εμφανίζεται λίγο μετά την επίθεση να προσπαθεί να βρει ταξί για να διαφύγει από το σημείο. Όπως φαίνεται, ενώ αρχικά επιβιβάζεται σε ένα ταξί, λίγο αργότερα αποβιβάζεται μετά από διαπληκτισμό με τον οδηγό του, και αναζητά άλλο ταξί.  

https://www.youtube.com/watch?v=FZvbF3gM4hY

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη της πολύνεκρης επίθεσης έχει αναλάβει ο ISIS.

Η αλλαγή του χρόνου μέσα στο κλαμπ λίγο πριν το μακελειό

Ακόμη ένα βίντεο μέσα από το κλαμπ Reina δείχνει τους θαμώνες ανέμελους και χαρούμενους να γιορτάζουν την αλλαγή του χρόνου, χωρίς να ξέρουν τι θα ακολουθήσει:

https://www.youtube.com/watch?v=xg7b3bksOpA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter