ΗΠΑ: Καθυστερεί η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά του Τραμπ

Το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι που ανήκει στις τάξεις του θα καθυστερήσουν την διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας στην ολομέλεια του σώματος σχετικά με την εξουσιοδότηση έναρξης της έρευνας για την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το POLITICO που επικαλείται πολλούς βουλευτές του.

Ωστόσο, πηγές από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος σημειώνουν ότι η απόφαση αυτή «θα επανεξεταστεί σε κάποια χρονική στιγμή».

Η εξέλιξη αυτή, καταγράφεται μετά από την αντίδραση τόσο των προέδρων των επιτροπών, αλλά και μελών της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος αλλά κι έναν αριθμό κεντρώων βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν σκληρό προεκλογικό αγώνα για την επανεκλογή τους.

Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος Τραμπ, ο Λευκός Οίκος, αλλά και Ρεπουμπλικάνοι που είναι μέλη στο Κογκρέσο έχουν επικεντρώσει την κριτική τους στην μη πραγματοποίηση της ψηφοφορίας στην ολομέλεια, χαρακτηρίζοντας την έναρξη της έρευνας ως παράνομη.

Παράλληλα, η πλευρά Τραμπ θεωρεί την έναρξη της έρευνας ως μία απαράδεκτη εξέλιξη που έρχεται σε αντίθεση με το (κοινοβουλευτικό) προηγούμενο που έχει καθιερωθεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Έτσι, οι υποστηρικτές του προέδρου Τραμπ χαρακτηρίζουν την έρευνα ως παράνομη.

Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί υπεραμύνονται της διαδικασίας που ακολουθούν, καθώς επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων παίρνουν καταθέσεις από μάρτυρες κεκλεισμένων των θυρών, για την συγκέντρωση αποδείξεων, σχετικά με τα όσα έχουν καταγγελθεί σε βάρος του προέδρου Τραμπ, αλλά και του προσωπικού δικηγόρου του Ρούντι Τζιουλιάνι.

Ο Τζιουλιάνι και οι ενέργειες του στην υπόθεση της Ουκρανίας βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας που διεξάγεται από τις επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων, σχετικά με το αίτημα που φέρεται να εξέφρασε ο πρόεδρος Τραμπ για την διενέργεια έρευνας από τις ουκρανικές αρχές για τις δραστηριότητες του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και γιου του κι αναφορικά με την καθυστέρηση χορήγησης αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Πηγή: POLITICO, ΑΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader