Νέα Υόρκη: Αναβλήθηκε η επαναλειτουργία των κλειστών χώρων στα εστιατόρια

Νέα Υόρκη: Αναβλήθηκε η επαναλειτουργία των κλειστών χώρων στα εστιατόρια

«Δεν είναι τώρα η στιγμή για να ξεκινήσουμε. Παρακολουθούμε τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας και ανησυχούμε όλοι βλέποντας ότι το να τρως στο εσωτερικό ενός εστιατορίου έχει εξελιχθεί σε πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, σε συνέντευξη Τύπου.

Ανησυχώντας για τις διαστάσεις που λαμβάνει η πανδημία του νέου κορονοϊού σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι «αναβάλλεται» η επαναλειτουργία των κλειστών χώρων των εστιατορίων, που αρχικά προβλεπόταν να ξεκινήσει στις 6 Ιουλίου.

Η αμερικανική μεγαλούπολη βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας και μετρά 22.000 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό. Την τελευταία περίοδο τα κρούσματα μειώθηκαν θεαματικά, αλλά η επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας γίνεται με διστακτικά βήματα, ιδίως επειδή η επιδημία αναζωπυρώνεται το διάστημα αυτό στις νότιες και δυτικές Πολιτείας. Σήμερα, μόνο 40 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για νοσηλεία και μόνο το 1% όσων εξετάστηκαν βρέθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2.

Οι εξωτερικοί χώροι των εστιατορίων λειτουργούν κανονικά από τις 22 Ιουνίου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην συνωστίζονται οι πελάτες. Την ίδια ημέρα επαναλειτούργησαν τα κομμωτήρια, καθώς και πολλά άλλα καταστήματα. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Στις δημοτικές παραλίες, ιδίως στις πολυσύχναστες του Κόνεϊ Άιλαντ, επιτρέπεται από σήμερα το μπάνιο.

Ο δήμαρχος είπε εξάλλου ότι σκοπεύει να ανοίξει μέχρι την 1η Αυγούστου και 15 δημοτικές πισίνες.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter