Νέα Υόρκη: Βιβλιοθήκη Χάρι Μπελαφόντε

Ο Αμερικανός τραγουδιστής, ηθοποιός και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Χάρι Μπελαφόντε έζησε για πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη και έλαβε αμέτρητα βραβεία για τις ανθρωπιστικές του προσπάθειες.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο και η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης (NYPL) ανακοίνωσαν ότι ο γεννημένος στο Χάρλεμ καλλιτέχνης θα τιμηθεί, καθώς ένα από τα παραρτήματα του ιδρύματος θα φέρει πλέον το όνομά. Συγκεκριμένα, η Βιβλιοθήκη της 115ης Οδού μετονομάζεται σε Χάρι Μπελαφόντε – Βιβλιοθήκη της 115ης Οδού.

«Την 1η Μαρτίου πριν από 90 χρόνια, γεννήθηκα εκεί. Το Χάρλεμ κατέχει μία πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου και είναι τιμή μου που θα έχω ένα ξεχωριστό μέρος στην περιοχή. Μία βιβλιοθήκη είναι το μέρος, στο οποίο οι άνθρωποι συναντιούνται, μαθαίνουν για τον κόσμο και ανακαλύπτουν νέες ιδέες ... Είμαι αισιόδοξος ότι όταν οι άνθρωποι θα έρχονται σε αυτό το κτίριο που θα φέρει τώρα το όνομά μου, θα εμπνέονται για να μάθουν μερικές από τις αγαπημένες αναζητήσεις μου – μουσική, συγγραφή και κοινωνική δικαιοσύνη» δήλωσε ο Μπελαφόντε, σύμφωνα με την ειδησεογραφική υπηρεσία dnainfo.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.