Νέα Υόρκη: Η στιγμή που το αυτοκίνητο πέφτει στους πεζούς στην Times Square (Video)

Νέα Υόρκη: Η στιγμή που το αυτοκίνητο πέφτει στους πεζούς στην Times Square (Video)

Συγκλιονιστικό είναι το βίντεο που δείχνει το αυτοκίνητο να παρασέρνει τους ανυποψίαστους πεζούς στο πιο κεντρικό σημείο του πλανήτη! 

https://www.youtube.com/watch?v=YM4-gdt6DNQ

Τον τρόμο έζησε χθες η Νέα Υόρκη όταν σε μικρό χρονικό διάστημα δύο αυτοκίνητα έπεσαν πάνω σε πεζούς αφήνοντας δύο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Τη αρχή έκανε ένα αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε διερχόμενους στην Times Square της Νέας Υόρκης  με νεκρή μία 18χρονη κοπέλα και 20 τραυματίες. 

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου κινήθηκε αντίθετα στο ρεύμα της κυκλοφορίας και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, χτυπώντας πεζούς.

Λίγο αργότερα, τα αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως και άλλο σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη, με την NYPD να ισχυρίζεται πως και τα δύο περιστατικά δεν έχουν κάποια σχέση με τρομοκρατία αλλά είναι “τραγικές συμπτώσεις”. Στο δεύτερο συμβάν που έγινε στο Staten Island, ένα όχημα έπεσε σε πεζούς, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ένα άτομο έχει σκοτωθεί και πέντε έχουν τραυματιστεί, από τους οποίους οι τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News μετέδωσε πλάνα στα οποία εικονίζεται ένας άνδρας που φοράει σκούρο μπλουζάκι να συλλαμβάνεται από την αστυνομία στην Times Square. Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι έθεσε υπό κράτηση τον ύποπτο για το συμβάν. 

Ο οδηγός που παρέσυρε συνολικά 23 πεζούς στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης είχε υπηρετήσει στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και είχε ποινικό μητρώο, κυρίως για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

“Με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια”, τόνισε ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο σημείο του δυστυχήματος.

Ο συλληφθείς ονομάζεται Ρίτσαρντ Ρόχας και είναι 26 ετών. Είχε συλληφθεί το 2008 και ξανά το 2015 επειδή οδηγούσε μεθυσμένος.

Το ίδιο δίκτυο, επικαλούμενο την NYPD, ανέφερε ότι το συμβάν στην Times Square δεν πιστεύεται ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

Νωρίτερα, η αστυνομία της Νέας Υόρκης απέκλεισε την περιοχή, στο κέντρο της πόλης.

Αυτόπτης μάρτυρας είδε να προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες σε περίπου 10 ανθρώπους στο Μίνταουν του Μανχάταν, μια περιοχή όπου βρίσκονται σχεδόν συνεχώς πολλοί τουρίστες.

Το αυτοκίνητο που χτύπησε τους πεζούς ήταν ένα κόκκινο σεντάν της Χόντα. Το συμβάν εκτυλίχθηκε σχεδόν μεσημέρι τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας).

Μια γυναίκα που είχε πάει για ψώνια με τη μητέρα της είδε το αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα στο πεζοδρόμιο. “Έχω σοκαριστεί αφάνταστα. Τους θέρισε όλους”, είπε η κόρη στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ενήμερος και για τα δύο συμβάντα και θα συνεχίσει να ενημερώνεται, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε ανάρτησή του στο Twitter.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter