Νέα Υόρκη: Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου έφερε σε δύσκολη θέση το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Νέα Υόρκη: Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου έφερε σε δύσκολη θέση το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης εξέφρασε την ενόχλησή του όταν έμαθε ότι μια εκδήλωση που οργανώνεται στους χώρους του τον ερχόμενο μήνα θα τιμήσει τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Το Αμερικανο-βραζιλιανικό Εμπορικό Επιμελητήριο έκανε κράτηση του χώρου αυτού προκειμένου να επιδώσει το βραβείο του «Το Πρόσωπο της χρονιάς» στον Μπολσονάρου στη διάρκεια ενός δείπνου-γκαλά που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου ενώπιον τουλάχιστον 1.000 ατόμων.

Η πολιτική του Βραζιλιάνου προέδρου όσον αφορά το περιβάλλον και τους αυτόχθονες πληθυσμούς προκαλεί πολλές επικρίσεις και επιθέσεις στη χώρα του και στο εξωτερικό.

«Για αυτό το εξωτερικό και ιδιωτικό γεγονός στη διάρκεια του οποίου ο νυν πρόεδρος της Βραζιλίας θα τιμηθεί είχε γίνει κράτηση προτού γίνει γνωστό το όνομα του βραβευθέντος», ανέφερε το μουσείο σε ένα τουίτ. «Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι και εξετάζουμε τι μπορούμε να κάνουμε», πρόσθεσε.

Υπερασπιστές του περιβάλλοντος, τους οποίους επικαλείται ο ιστότοπος Gothamist, εκτιμούν από την πλευρά τους πως είναι «θλιβερά ειρωνικό το ότι ένας άνδρας πρόθεση του οποίου είναι να καταστρέψει έναν από τους πιο ανεκτίμητους φυσικούς πόρους στον κόσμο (τον Αμαζόνιο) θα αναγορευθεί Πρόσωπο της χρονιάς σε έναν χώρο που είναι αφιερωμένος στον εορτασμό της φύσης».

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα Le Monde, 13 εκπρόσωποι αυτόχθονων πληθυσμών από διάφορες ηπείρους καταγγέλλουν τις «επιθέσεις» του προέδρου Μπολσονάρου και προειδοποιούν για «τις απαρχές μιας Αποκάλυψης».

«Η κυβέρνηση αυτή θέλει να μονοπωλήσει όλο τον Αμαζόνιο, να τον αφαιμάξει ακόμη περισσότερο κατασκευάζοντας νέους δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές», γράφουν.

Αφότου ανέλαβε καθήκοντα στις αρχές Ιανουαρίου, ο Μπολσονάρου τροποποίησε πολλούς νόμους για την προστασία του περιβάλλοντος, καθιστώντας τους πιο ευνοϊκούς για τον μεταλλευτικό και τον αγροτικό τομέα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter