Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεσης στο μετρό της Νέας Υόρκης – 16 οι τραυματίες – Προσοχή σκληρές εικόνες

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεσης στο μετρό της Νέας Υόρκης – 16 οι τραυματίες – Προσοχή σκληρές εικόνες

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) στον σταθμό του μετρό 36th Street στο Σάνσετ Παρκ του Μπρούκλιν, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί σε ώρα αιχμής στο μετρό της Νέας Υόρκης, προκαλώντας σκηνές χάους με την αστυνομία να αναζητεί έναν ύποπτο. Στο σημείο βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί, ανέφεραν οι αρχές.

Φωτογραφίες και βίντεο παρευρισκόμενων δείχνουν λίμνες αίματος και ανθρώπους να κείτονται στο πάτωμα ενός βαγονιού, καθώς και στην πλατφόρμα του σταθμού αυτού στην περιοχή του Μπρούκλιν.

Όσον αφορά στον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που τραυματίστηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συνολικά 16 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι 10 εκ των οποίων έφεραν τραύματα από σφαίρες.

«Οι 10 τραυματίες φέρουν τραύματα από πυροβολισμό. Οι πέντε είναι σε σταθερή κατάσταση και η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο» ανέφερε η αξιωματούχος, σύμφωνα με το CNN. Όπως πρόσθεσε, τα υπόλοιπα περιστατικά σχετίζονται με την εισπνοή καπνού, τον τραυματισμό από θραύσματα και τον πανικό που επικράτησε.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης

Στο Twitter κυκλοφορεί βίντεο το οποίο φαίνεται ότι δείχνει τη στιγμή της επίθεσης. Ξαφνικά ένα καπνογόνο πέφτει μέσα στο πλήθος και σημειώνονται πυροβολισμοί. Ο κόσμος που βγαίνει από το βαγόνι του μετρό τρέχει πανικόβλητος για να σωθεί, ενώ μερικοί πέφτουν στο έδαφος αιμόφυρτοι και άλλοι στέκονται υποβασταζόμενοι.

Η αστυνομία δεν «βλέπει» τρομοκρατική ενέργεια

Αισιόδοξες για την πορεία της υγείας των τραυματιών από την επίθεση στο μετρό του Μπρούκλιν εμφανίζονται οι αρχές της Νέας Υόρκης, που υποστηρίζουν ότι δεν αντιμετωπίζουν απειλή για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Keechant Sewell, 10 άτομα δέχθηκαν πυροβολισμούς, ενώ τουλάχιστον έξι τραυματίστηκαν.

Ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με το Associated Press, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν γνωστοί δεσμοί με την τρομοκρατία, ούτε γνωστοί εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης υποστήριξε ότι πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Την ίδια ώρα, ο ένοπλος αναζητείται, καθώς, σύμφωνα με την κυβερνήτη «είναι ακόμη ελεύθερος» και επικίνδυνος».

 

Προειδοποίηση για τον ένοπλο δράστη

Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης προειδοποίησε τους κατοίκους ότι ένας ύποπτος που πυροβόλησε πολλούς ανθρώπους στο μετρό είναι ακόμη ελεύθερος.

«Η ηρεμία και η ομαλότητα διαταράχθηκαν, διαταράχθηκαν βάναυσα, από ένα άτομο τόσο ψυχρό και διεφθαρμένο στην καρδιά που δεν νοιαζόταν για τα άτομα στα οποία επιτέθηκε. Το άτομο αυτό κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερο. Αυτό το άτομο είναι επικίνδυνο» δήλωσε συγκεκριμένα η Κάθι Χόκουλ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το NBC και τους New York Times, η αστυνομία αναζητά έναν άνδρα που φορούσε αντιασφυξιογόνο μάσκα και πορτοκαλί φόρμα, όπως αυτή που φορούν εργάτες σε οικοδομές.

Πλάνα από βίντεο δείχνουν μεγάλο αριθμό των δυνάμεων επιβολής του νόμου να έχουν αναπτυχθεί γύρω από τον σταθμό του μετρό, συμπεριλαμβανομένων βαριά οπλισμένων αστυνομικών και δεκάδων περιπολικών καθώς και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Ο δράστης δεν έχει συλληφθεί με τις αρχές να τον αναζητούν ενώ καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Το μετρό και οι αποβάθρες εκείνη την ώρα ήταν γεμάτες καθώς ήταν ώρα αιχμής καθώς οι πολίτες πήγαιναν στις δουλειές τους.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ιδιαίτερα σκληρές και δείχνουν ανθρώπους αιμόφυρτους στην πλατφόρμα να δέχονται τις πρώτες βοήθειες.

 

Σύμφωνα με τις αρχές της Νέας Υόρκης, μετά από έρευνα στο μετρό δεν διαπιστώθηκε κάποιος άλλος εκρηκτικός μηχανισμός. Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα προκειμένου να μεταφέρουν στο νοσοκομείο τους τραυματισμένους πολίτες.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter