Νέα Ζηλανδία: Το ένα τρίτο του πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο περιλαμβάνει σεξ χωρίς συναίνεση

Νέα Ζηλανδία: Το ένα τρίτο του πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο περιλαμβάνει σεξ χωρίς συναίνεση

Πάνω από το ένα τρίτο του πορνογραφικού υλικού που παρακολουθείτε στην Νέα Ζηλανδία περιέχει σκηνές που η σεξουαλική δραστηριότητα έχει επέλθει χωρίς συναίνεση, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε το αρμόδιο τμήμα λογοκρισίας της κυβέρνησης, στην πρώτη έκθεση για τις σεξουαλικές συνήθειες της χώρας.

Συγκεκριμένα, αναλύοντας τα 200 πιο δημοφιλή βίντεο που προβλήθηκαν στο Pornhub τον περασμένο χρόνο διαπιστώθηκε ότι το 10% των βίντεο προβάλλουν επιθετικές σκηνές και το 9% περιείχε βίντεο στην οποία γίνεται χρήση απαγορευτικού λεξιλογίου. 

Σύμφωνα με τον αρμόδιο του τμήματος, David Shanks τα ευρήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά αν λάβει κανείς υπόψη του ότι όλο και περισσότεροι νέοι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ως βασικό εργαλείο για να μάθουν για το σεξ – και πολλοί εφάρμοζαν αυτά που βλέπουν στη δική τους σεξουαλική ζωή. 

«Για τους νέους ανθρώπους ή τους ανθρώπους που είναι επιρρεπής στο να εξαναγκάσουν κάποιον να κάνει σεξ μαζί τους, το επαναλαμβανόμενο «όχι» που τελικά γίνεται  ναι»θα μπορούσε πολύ εύκολα να δημιουργήσει μια προβληματική συμπεριφορά» επισημαίνει ο David Shanks και προσθέτει: «Συχνά τα βίντεο με αυτό το περιεχόμενο ξεκινούν με έναν απρόθυμο συνεργάτη, συνήθως γυναίκα, που αρχίζει να λέει «όχι »στο σεξ αλλά η αρχική αντίσταση ξεπερνιέται με την επιμονή του άνδρα».

Οι γυναίκες στη Νέα Ζηλανδία υποστηρίζουν ότι οι ακραίες σεξουαλικές πράξεις θεωρούνται ολοένα και πιο φυσιολογικές από τους νέους, κυρίως λόγω της δημοτικότητας τέτοιων βίντεο στην πορνογραφία. 

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας κάνει προσπάθειες προκειμένου να περάσει το επόμενο έτος νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνουν αυστηρότερους κανόνες για την είσοδο στο πορνογραφικό υλικό του διαδικτύου. 

Η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Tracey Martin έχει δηλώσει  ότι αποτελεί «προτεραιότητα» για την κυβέρνηση να περιορίσει την πρόσβαση των παιδιών και των νέων στο βλαβερό περιεχόμενο του διαδικτύου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter