Νέες αεροπορικές οδηγίες – Τι θα ισχύει μέχρι τις 31 Αυγούστου

Νέες αεροπορικές οδηγίες – Τι θα ισχύει μέχρι τις 31 Αυγούστου

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε νέες notams (οδηγίες) οι οποίες θα ισχύουν μέχρι και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στοχεύοντας στην προστασίας επιβατών και πολιτών από τον κορονοϊό

Η πρώτη οδηγία αφορά την παράταση (έως τις 31/8) της αναστολής πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ η δεύτερη αφορά την παράταση της οδηγίας που προβλέπει ότι όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα διεξάγονται μόνο μέσω του «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τα υπόλοιπα αεροδρόμια να αποκλείονται.

Η τρίτη αεροπορική οδηγία αφορά την παράταση ισχύουσας notam έως την 31η Αυγούστου, η οποία προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς τη χώρα μας με αεροπορική σύνδεση από Βουλγαρία, Ρουμανία, ΗΑΕ και Μάλτα θα εισέρχονται στην Ελλάδα μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.

Έπειτα, με οδηγία που θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα (17/8) μέχρι τις 31/8, θα επεκταθεί το μέτρο εισόδου στην επικράτεια με αρνητικό τεστ, όσον αφορά τις συνδέσεις με Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία. Όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα από τις παραπάνω χώρες θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού με αρνητικά αποτελέσματα.

Η πέμπτη οδηγία (με ισχύ έως 31/8) προβλέπει παράταση της απαγόρευσης εισόδου μη Ευρωπαίων πολιτών στη χώρα. Από τη συγκεκριμένη οδηγία εξαιρούνται έντεκα χώρες: Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Για την απόδειξη του τόπου κατοικίας τους, οι πολίτες των χωρών δύνανται να προσκομίζουν άδεια παραμονής, άδεια εργασίας, την ταυτότητά τους (εφ’ όσον αναγράφει τόπο διαμονής), την άδεια οδήγησης, ή άλλα έγγραφα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter