Νέες αλλαγές ανακοίνωσε η UEFA – Τι αλλάζει σε Champions και Europa League

Νέες αλλαγές ανακοίνωσε η UEFA – Τι αλλάζει σε Champions και Europa League

Η UEFA ανακοίνωσε σήμερα μια σειρά αλλαγών στους κανονισμούς του παιχνιδιού που θα ισχύσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήδη από τη νέα σεζόν.

Οι αλλαγές, σύμφωνα με την UEFA, έχουν ήδη εγκριθεί από την IFAB και αφορούν τον αριθμό των αλλαγών ανά παιχνίδι, τον αριθμό των αναπληρωματικών που δηλώνονται στο φύλλο αγώνα και τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών στην τεχνική ζώνη.

Από τώρα και στο εξής, οι ομάδες που συμμετέχουν σε μεγάλες διοργανώσεις της UEFA, συμπεριλαμβανομένων του Champions League, του Europa League και του Ευρωπαϊκού Super Cup, θα μπορούν να κάνουν τέταρτη αλλαγή εάν ένας αγώνας οδηγηθεί στην παράταση. Στην κανονική διάρκεια διατηρείται ο κανόνας των τριών αλλαγών. Αυτό θα εφαρμοστεί επίσης στο Nations League, τη νέα διοργάνωση εθνικών ομάδων.

Όσον αφορά τον αριθμό των παικτών στον πάγκο, μια ομάδα μπορεί να υπολογίζει σε 12 αναπληρωματικούς στο Ευρωπαϊκό Super Cup. Στο Champions League και στο Europa League παραμένουν οι επτά αναπληρωματικοί παίκτες, ενώ 12 επιτρέπονται μόνο στον τελικό.

Η χρήση ηλεκτρονικού εξοπλισμού από τα μέλη της τεχνικής ομάδας έχει εγκριθεί από την UEFA, με την προϋπόθεση ότι συμβάλλει στην βοήθεια και την ασφάλεια των παικτών ή για λόγους τακτικής. Ωστόσο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μικρές συσκευές όπως μικρόφωνο, ακουστικά, κινητό τηλέφωνο / smartphone, smartwatch, tablet ή φορητός υπολογιστής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter