Νέες απειλές από τη Ρωσία: Λάθος «με εκτεταμένες επιπτώσεις» η απόφαση Σουηδίας, Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

Νέες απειλές από τη Ρωσία: Λάθος «με εκτεταμένες επιπτώσεις» η απόφαση Σουηδίας, Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

Νέες προειδοποιήσεις κατά της Φινλανδίας και της Σουηδίας έστειλε το πρωί της Δευτέρας ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η απόφαση των δύο χωρών να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ είναι ένα λάθος το οποίο θα έχει εκτεταμένες επιπτώσεις, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία.

Η κίνηση των δύο ιστορικά ουδέτερων χωρών σηματοδοτεί μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην αρχιτεκτονική ασφαλείας της Ευρώπης εδώ και δεκαετίες και γίνεται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

«Η κατάσταση, φυσικά, αλλάζει ριζικά με δεδομένο τα όσα συμβαίνουν», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

«Πρόκειται για ακόμη ένα σοβαρό λάθος με εκτεταμένες επιπτώσεις (…) Αυτό είναι το επίπεδο όσων λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις σήμερα», εκτίμησε.

«Για εμάς είναι απολύτως ξεκάθαρο το γεγονός ότι η ασφάλεια της Σουηδίας και της Φινλανδίας δεν θα ενισχυθεί μετά την απόφαση αυτή», πρόσθεσε ο Ριαμπκόφ, ενώ τόνισε ότι οι δύο χώρες «δεν θα πρέπει να έχουν αυταπάτες ότι απλώς θα το ανεχθούμε».

«Γενικά το επίπεδο της στρατιωτικής έντασης θα αυξηθεί, η προβλεψιμότητα θα μειωθεί. Είναι κρίμα που η κοινή λογική θυσιάζεται στο βωμό κάποιων φανταστικών ιδεών για το τι θα πρέπει να συμβεί σε αυτή την κατάσταση», επεσήμανε.

Διαβάστε επίσης

Φινλανδία – Σουηδία: Το μεγάλο βήμα για ένταξη στο ΝΑΤΟ – Η αντίσταση της Τουρκίας και η αντίδραση της Μόσχας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter