Νέες απειλές Αυγενάκη: «Έκπτωτες οι διοικήσεις των ομοσπονδιών που δεν θα εγγραφούν στο μητρώο της ΓΓΑ»

Νέες απειλές Αυγενάκη: «Έκπτωτες οι διοικήσεις των ομοσπονδιών που δεν θα εγγραφούν στο μητρώο της ΓΓΑ»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης συνεχίζει το καταστροφικό του έργο στον ελληνικό αθλητισμό. Με κοινή υπουργική απόφαση (Αυγενάκη, Πιερρακάκη) δίνεται προθεσμία περίπου 30 ημερών στις Ομοσπονδίες να εγγραφούν μέχρι το τέλος Μαρτίου στο μητρώο της ΓΓΑ. Αν δεν εγγραφούν, τότε απειλούνται με έκπτωση τα νόμιμα διοικητικά συμβούλια των αθλητικών ομοσπονδιών.

Ποιο είναι το ωραίο της υπόθεσης; Το νέο νομοσχέδιο Αυγενάκη θα εισαχθεί στη Βουλή εντός των προσεχών ημερών και σε αυτό θα προβλέπεται ότι τα διοικητικά συμβούλια των αθλητικών φορέων (ομοσπονδίες), που δεν εγγράφονται στο νέο μητρώο, που το ονόμασε «μητρώο αθλητικών φορέων», θα εκπίπτουν αυτοδίκαια με διαπιστωτική πράξη που θα εκδίδεται από το αρμόδιο όργανο της ΓΓΑ.

Η καταχώριση των στοιχείων των αθλητικών φορέων (ομοσπονδιών) ολοκληρώνεται στις 31/3/2023 και στο σχέδιο νόμου του υφυπουργού αθλητισμού αναφέρεται ότι «το διοικητικό συμβούλιο αθλητικού φορέα, το οποίο δεν εισάγει ή δεν επικαιροποιεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών φορέων τα στοιχεία της παρ. 1 εντός των προθεσμιών της περ. α), κηρύσσεται αυτοδικαίως έκπτωτο. Για την έκπτωση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του αρμόδιου οργάνου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter