Νέες αποκαλύψεις αυτή την Κυριακή στο Documento: Οχι στη συγκάλυψη στο έγκλημα – Μαζί το Docville

Νέες αποκαλύψεις αυτή την Κυριακή στο Documento: Οχι στη συγκάλυψη στο έγκλημα – Μαζί το Docville

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΝΟΧΗΣ

Εντονος προβληματισμός στον νομικό κόσμο για τις εντολές του Μαξίμου τις οποίες έσπευσε να υλοποιήσει ο εισαγγελέας του Αρειου Πάγου Ισ. Ντογιάκος ενώ έπρεπε να απέχει καθώς ο γιος του διορίστηκε σύμβουλος του Κ. Αχ. Καραμανλή

Ο Μητσοτάκης πλέον είναι γυμνός όπως και όλο το τρίγωνο

της διαπλοκής: συστημικά media, κυβέρνηση και το παρακοιμώμενο τμήμα της Δικαιοσύνης

Τέμπη και στον αέρα

ΣΥΡΙΖΑ Με ενσυναίσθηση και υπευθυνότητα

ΜΑΞΙΜΟΥ Αλαλος ο Κυριάκος μπροστά στη γενική κατακραυγή

ΣΟΦΙ ΙΝ ’Τ ΦΕΛΤ «Υπάρχει αίσθημα ατιμωρησίας στην Ελλάδα»

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ Δικαστικό στοπ σε παρανομίες fund

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ο Nord Stream χωρίζει Βερολίνο – Κίεβο

Τα γήπεδα της οργής

Οργανωμένοι οπαδοί, φίλαθλοι, σύλλογοι και αθλητές εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το έγκλημα στα Τέμπη

Μαζί, όπως κάθε Κυριακή, το DocVille, με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα Όσκαρ.

Και ακόμα, στην έκδοση των 4,5 ευρώ, ένα σημαντικό βιβλίο της σειράς HotDoc.History: ΗΠΑ – ΕΥΡΩΠΗ, ακμή και παρακμή, ή αλλιώς, πώς η Ευρώπη έγινε «παράρτημα» των ΗΠΑ.

Γιατί και αυτή τη  Κυριακή υπάρχει Documento

Oscars 2023 στο Docville

Σε λίγες ώρες σύσσωμη η κινηματογραφική βιομηχανία θα περπατήσει στο λαμπερό κόκκινο χαλί του Dolby Theatre. Ο Κωνσταντίνος Καΐμάκης χαρτογραφεί τις φετινές υποψηφιότητες: ρεκόρ, εκπλήξεις, αδικαιολόγητες απουσίες και ανατροπές.

Αντιπολεμικό έπος για βραβεία. Ο Θανάσης Καραμπάτσος ανατρέχει στο αντιπολεμικό αριστούργημα του Εριχ Μαρία Ρεμάρκ «Ουδέν νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο» (Im Westen nichts neues), το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη ταινία του Netflix, που διεκδικεί εννέα όσκαρ. Δύο ιστορικοί, η Βασιλική Λάζου και ο Ιάσωνας Χανδρινός, εξηγούν γιατί συγκίνησε το κοινό αλλά και την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου η υπερπαραγωγή για τον Μεγάλο Πόλεμο.

Εθνικό Αρχαιολογικό: Κλειστές αίθουσες χωρίς αρχαιοφύλακες στο κορυφαίο μουσείο της χώρας. Την ώρα που το ΥΠΠΟΑ διαφημίζει επέκταση και νέα αρχιτεκτονικά σχέδια, δεν έχει λύσει βασικά προβλήματα όπως η φύλαξη των αιθουσών. Γράφει η Αφροδίτη Ερμίδη.

«Η αλητεία μπορεί να είναι σοβαρή υπόθεση». Με αφορμή τον δίσκο «Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ», η κόρη του, Μαρία Κηλαηδόνη και ο τραγουδοποιός Μανώλης Φάμελλος, μιλάνε στον Αντώνη Μποσκοΐτη για τον «δικό» τους Λουκιανό.

Ο δικός μας Λάκης Παπαστάθης. Η Κατερίνα Ευαγγελάκου και ο Ηλίας Γιαννακάκης γράφουν για τον σκηνοθέτη, δημιουργό και δάσκαλο Λάκη Παπαστάθη που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες.

Ήρωες με λερωμένα χέρια. Η Ηλέκτρα Ζαργάνη είδε την παράσταση «Γκιακ», μια ιστορία αίματος και τιμής.

Ο Ροβινσώνας Κρούσος και ο δυτικός πολιτισμός. Η Έμυ Ντούρου γράφει για το πολυδιασμένο μυθιστόρημα που κυκλοφορεί ξανά στα ελληνικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter