Νέες αποκαλύψεις Βασιλειάδη για Καπέλιο: Με στήσανε χωρίς εναέρια μέσα, επιτέλους νιώθω δικαιωμένος

Νέες αποκαλύψεις Βασιλειάδη για Καπέλιο: Με στήσανε χωρίς εναέρια μέσα, επιτέλους νιώθω δικαιωμένος

Σε καταγγελίες εναντίον του τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη Καπέλιου, προχώρησε ο πρώην υπαρχηγός της υπηρεσίας, Γιάννης Βασιλειάδης επιβεβαιώνοντας τα όσα ακούγονται στη συνομιλία του Βασίλη Ματθαιόπουλου και του Δημήτρη Λιότσιου για το Μάτι.

«Με στήσανε χωρίς εναέρια (μέσα) σε δύο πυρκαγιές. Υπήρχε δυνατότητα να σηκωθούν εναέρια μέσα και δεν έγινε τίποτα. Δεν είχε τίποτα άλλο. Δεν είχε κανένα άλλο συμβάν εκείνη τη στιγμή πανελλαδικά. Είχα ζητήσει όλη τη μέρα να κάνουν κύκλο τα εναέρια πάνω από την πυρκαγιά» είπε ο άλλοτε υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, κ. Βασιλειάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, «καρφώνοντας» τον αρχηγό Βασίλη Καπέλιο για τις φωτιές του 2017 σε Κύθηρα και Μάνη.

Και πρόσθεσε: «Ήρθαν τα εναέρια και τα πήρε και τα πήγε στο χωριό του, για μια φωτιά σε κάτι παλιόχορτα. Εσκεμμένα. Ξέσπασε μια φωτιά στην Καλαμάτα και τα πήρε χωρίς να με ρωτήσει, τα εναέρια. Με αποτέλεσμα μετά από μια ώρα περίπου ξέσπασε μια αναζωπύρωση, λόγω δυνατού αέρα, δεν μπορούσαμε να την ελέγξουμε και έγινε ό,τι έγινε»

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη, «το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα, οφείλεται στην καλή διαχείριση που κάναμε. Χωρίς εναέρια μέσα καταφέραμε και τη σβήσαμε. Η φωτιά στη Μάνη ήταν καρμπόν (με αυτή στο Μάτι). Πάνω από 20 φορές του τηλεφώνησα. Τις πρώτες 19 δεν μου απάντησε. Την τελευταία φορά πήρα στο ΕΣΚΕ και τον βρήκα μέσω του ΕΣΚΕ και μου τα έστειλε μισή ώρα πριν από τη δύση του ηλίου».

Ο ίδιος είπε πως «έκαναν όλη και όλη», για συμπληρώσει: «Δυστυχώς, ο φίλος μας ο Τόσκας με αποστράτευσε γιατί πίστεψε τον Καπέλιο. Τα ήξερε όλα. Τον είχα ενημερώσει τρεις φορές».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «ηθική δικαίωση, όταν άκουσα την ιστορία για τον Καπέλιο. Τόσα χρόνια δεν έχω μιλήσει. Ανεβαίνω έναν Γολγοθά που μόνο η οικογένεια και οι φίλοι μου γνωρίζουν. Δικαιωμένος επιτέλους».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter