Νέες δηλώσεις Ζάεφ: Προσπαθούμε για λύση μέχρι 20 Ιουνίου

Νέες δηλώσεις Ζάεφ: Προσπαθούμε για λύση μέχρι 20 Ιουνίου

Οι πιθανότητες να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ είναι τεράστιες, επανέλαβε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή και υποστήριξε ότι η χώρα του θα μπορέσει να πάρει ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Είμαι πεπεισμένος ότι είμαστε στο δρόμο μας για μια πιθανή λύση. Οι πιθανότητες είναι τεράστιες για να λύσουμε μια διαμάχη που διαρκεί 25 χρόνια. Μέχρι τις 20 Ιουνίου θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση», είπε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ.

Παράλληλα, ερωτηθείς, από την Λιλιάνα Κουζμάνοφσκα, βουλευτής του εθνικιστικού VMRO-DPMNE για το αν η αποδοχή του erga omnes θα ισχύσει για οποιοδήποτε όνομα συμφωνηθεί, όπως επρόκειτο να γίνει για το «Μακεδονία του Ίλιντεν», ο ίδιος δεν έδωσε μια σαφή απάντηση

Η βουλευτής κάλεσε τον Ζάεφ να απαντήσει γιατί η Ελλάδα απέρριψε το όνομα αυτό αφού ο Ζόραν Ζάεφ είχε ανακοινώσει ότι είχε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα γι’ αυτό.

«Για να ανακοινώσουμε το «Μακεδονία του Ίλιντεν», συμφωνήσαμε με τον Τσίπρα να συζητήσουμε την πρόταση και στις χώρες μας με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Ήμουν πεπεισμένος ότι υπήρχε ελπίδα αλλά η ελληνική πλευρά, δυστυχώς, απέρριψε την πρόταση», είπε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter