Νέες διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε Ηριάννα και Περικλή – «Θα αθωωθούν και θα ναι μέρα μεσημέρι!»

Νέες διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε Ηριάννα και Περικλή – «Θα αθωωθούν και θα ναι μέρα μεσημέρι!»

Νέα διαδήλωση διαμαρτυρίας για την άρνηση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να αφήσει ελεύθερους την Ηριάννα και τον Περικλή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, διοργανώνεται για τις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα Προπύλαια και την Καμάρα αντίστοιχα.

Στη συγκέντρωση καλούν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σε σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα στη διαδήλωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την απόφαση του δικαστηρίου ως «μνημείο έρποντος φασισμού, της αίσθησης απόλυτης ασυλίας για αυθαιρεσία που υπάρχει μέσα στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και στην δικαστική εξουσία. Ο ίδιος εισαγγελέας που είχε προτείνει την αποφυλάκιση των ηγετών της δολοφονικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, ο ίδιος διέταξε την συνέχιση της προφυλάκισης της Ηριάννας, σαν συνέχεια μιας καταδίκης χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«Η υπόθεση της Ηριάννας αποκτά τεράστια πολιτική και ηθική σημασία. Ο αγώνας συνεχίζεται εδώ και τώρα! Η Ηριάννα θα αθωωθεί και θα είναι μέρα μεσημέρι! Οι συνεχιστές των χουντικών στρατοδικείων που την καταδίκασαν παραδίνονται στην πολιτική και ηθική καταδίκη όλης της κοινωνίας, μαζί με τους πολιτικούς τους επίτροπους», καταλήγει.

Χθες, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης, περίπου 700 άτομα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον επανεγκλεισμό της Ηριάννας και του Περικλή. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter