Νέες διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης Μακρόν

Νέες διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης Μακρόν

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία το Σάββατο, καθώς οι διαδηλωτές προσπαθούν να συνεχίσουν την πίεση προς την κυβέρνηση για τα σχέδιά της να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης, σύμφωνα με το Reuters.

Μετά από τρεις ημέρες πανεθνικών απεργιών από την αρχή του έτους, τα συνδικάτα ελπίζουν να έχουν μαζική προσέλευση αντίστοιχη αυτής της 19ης Ιανουαρίου, όταν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στην αύξηση του ορίου της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια.

«Περιμένω πολύ κόσμο. Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά πολυάριθμοι», δήλωσε την Παρασκευή ο Λοράν Μπεργκέρ, επικεφαλής του συνδικάτου CFDT, του μεγαλύτερου της χώρας, προσθέτοντας ότι είχαν προγραμματιστεί περίπου 250 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. «Υπάρχει μια μορφή περιφρόνησης (από την κυβέρνηση). Δεν υπάρχει απάντηση στο (κοινωνικό) κίνημα και πρέπει να υπάρξει.»

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν λέει από πλευρας του ότι η μεταρρύθμιση είναι «ζωτικής σημασίας» για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Σε κοινή δήλωση το Σάββατο όλα τα βασικά συνδικάτα κάλεσαν την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο. Προειδοποίησαν ότι θα επιδιώξουν να φέρουν τη Γαλλία σε αδιέξοδο από τις 7 Μαρτίου εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Απεργία έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου.

«Εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να παραμένει κωφή, τότε η διασυνδικαλιστική ομάδα θα ζητήσει να κλείσει η Γαλλία», δήλωσαν πριν από τις πορείες του Σαββάτου.

Σημειώνεται πως οι διαμαρτυρίες έρχονται επίσης μετά την πρώτη εβδομάδα της συζήτησης για τη συνταξιοδοτική νομοθεσία στο κοινοβούλιο.

Πηγή: AFP, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter