Νέες εικόνες ντροπής: Τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη σέρνουν διαδηλωτή στο προαύλιο του ΑΠΘ (Video)

Η βίαιη αντιμετώπιση των διαδηλωτών του ΑΠΘ από την αστυνομία συνοψίζεται σε ένα αποκαλυπτικό και συνάμα ανατριχιαστικό βίντεο.

Στο βίντεο που κάνει το γύρο των social media φαίνεται η αγριότητα με την οποία οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν νεαρό διαδηλωτή, τον οποίον σέρνουν και τραβολογούν, χρησιμοποιώντας μέχρι και σπρέι εναντίον του.

Παρά το γεγονός πως ο διαδηλωτής έχει ακινητοποιηθεί, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να φέρονται με χαρακτηριστική αγριότητα στον διαδηλωτή, αδιαφορώντας μάλιστα για τις φωνές των διαδηλωτών που αντιδρούν για τον τρόπο αντιμετώπισης του φοιτητή από τις αρχές.

Νωρίτερα, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στην κατάληψη του ΑΠΘ η οποία τελείται ως αντίδραση στο νομοσχέδιο Κεραμέως.

 

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Χημικά και προσαγωγές (Video)

Πηγή: Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης / Facebook page

Πάνω από 30 συλλήψεις

Η αστυνομία προσήγαγε 31 φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις το βράδυ της Δευτέρας. Οι συλληφθέντες, που παραμένουν στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, αναμένεται να περάσουν το πρωί της Τρίτης από εισαγγελέα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη «εφαρμόστηκε» στο Αριστοτέλειο

«Ο νόμος «Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη», ο πρώτος στα ευρωπαϊκά χρονικά παρόμοιας συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Παιδείας και Δημόσιας Τάξης, άρχισε να «εφαρμόζεται» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα σε ειρηνική διαμαρτυρία των φοιτητικών συλλόγων και αφού ο πρύτανης κάλεσε την κυβέρνηση να επέμβει, κάνοντας λόγο για παρεμπόδιση της διδασκαλίας (με τα ιδρύματα κλειστά εδώ και ένα χρόνο λόγω κορονοϊού).

Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε με το μόνο τρόπο που γνωρίζει: ΜΑΤ, κλούβες, χημικά, προσαγωγές, άγριοι ξυλοδαρμοί φοιτητών και πανεπιστημιακών. Οι εικόνες και τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου δεν αφήνουν κανένα περιθώριο: αστυνομικοί επιτίθενται με υπέρμετρη βία, ενώ δε διστάζουν να ψεκάσουν και να σύρουν στο έδαφος ημίγυμνο και ήδη ακινητοποιημένο διαδηλωτή», σημείωσε η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες διαμαρτύρονται ενάντια στο νόμο «Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη» και ζητούν το αυτονόητο – να επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια με ασφάλεια. Η απόφαση της κυβέρνησης να τα κρατά κλειστά εδώ και ένα χρόνο είναι απαράδεκτη, ιδιαίτερα για τα τμήματα και τις σχολές με εργαστήρια και κλινικές. Λύσεις υπάρχουν, όμως απαιτούν κόπο και σχέδιο που η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας στερούνται.

  • Να αποχωρήσουν άμεσα οι δυνάμεις των ΜΑΤ από τους χώρους του πανεπιστημίου και να αφεθούν ελεύθεροι οι φοιτητές που κρατούνται, μεταξύ αυτών και ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.
  • Να αναζητηθούν και να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί – βασανιστές.
  •  Να εξαγγείλει -επιτέλους- η κυβέρνηση το σχέδιό της για την υγειονομικά ασφαλή επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων».

Ετικέτες