Nέες έρευνες ορυκτών καυσίμων στην Αρκτική ετοιμάζει η Νορβηγία

Nέες έρευνες ορυκτών καυσίμων στην Αρκτική ετοιμάζει η Νορβηγία

Τις αντιδράσεις που προκαλεί η Νορβηγία σε περιβαλλοντικό επίπεδο περιγράφει το CNBC, κάνοντας αναφορά στο ανανεωμένο ενδιαφέρον της Νορβηγίας για το πετρέλαιο και το το φυσικό αέριο της Αρκτικής.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η νορβηγική κυβέρνηση καλεί τους ενεργειακούς γίγαντες να ενισχύσουν τα έργα εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου σε απομακρυσμένες περιοχές όπως η Αρκτική Θάλασσα Μπάρεντς, αψηφώντας τις αντιδράσεις των ακτιβιστών καθώς η σκανδιναβική χώρα προσπαθεί να στηρίξει τη θέση της ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης.

Η επανεξέταση της στρατηγικής έρχεται καθώς η Νορβηγία προσπαθεί να συμβαδίσει με την αυξανόμενη ζήτηση για τις εξαγωγές ενέργειας της στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Η Νορβηγία πέρυσι ξεπέρασε τη Ρωσία ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης και επιδιώκει να διατηρήσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης εξερευνώντας τη Θάλασσα Μπάρεντς για επιπλέον πόρους.

Ο γίγαντας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας Equinor και η Vår Energi, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής της χώρας, επιβεβαίωσαν στο CNBC ότι ο υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας Terje Aasland απηύθυνε πρόσφατα αυτήν την κλήση.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου πετρελαίου και ενέργειας της Νορβηγίας, εν τω μεταξύ, είπε ότι το μήνυμα προς τους ενεργειακούς γίγαντες ήταν «να εξερευνήσουν όλους τους οικονομικούς πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου στις διαθέσιμες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Θάλασσας Μπάρεντς».

Η Νορβηγία αντλεί πετρέλαιο και φυσικό αέριο από την υφαλοκρηπίδα της, ένα σχετικά ρηχό τμήμα του βυθού της θάλασσας στα ανοικτά των ακτών της, για περισσότερα από 50 χρόνια και επί του παρόντος διαθέτει πολλά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου είτε σε παραγωγή είτε υπό ανάπτυξη.

Πηγή: CNBC, CNN

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter