Νέες εξηγήσεις από ΗΠΑ και Σεούλ για την μυστηριώδης απουσία του Κιμ: Ίσως κρύβεται λόγω της πανδημίας

Νέες εξηγήσεις από ΗΠΑ και Σεούλ για την μυστηριώδης απουσία του Κιμ: Ίσως κρύβεται λόγω της πανδημίας

Με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να συνεχίζει να απέχει από την δημοσιότητα, το μυστήριο για πού βρίσκεται και ποια είναι η κατάσταση της υγείας του συνεχίζονται. 

O Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι άρρωστος και θα μπορούσε να έχει βρει καταφύγιο από την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με την τελευταία πιθανή εξήγηση που δίνουν Νοτιοκορεάτες και Αμερικανοί αξιωματούχοι για την εξαφάνιση του Βορειοκορεάτη ηγέτη από το προσκήνιο, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Guardian.

Η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί βέβαια να υποστηρίζει πως δεν έχει κανένα κρούσμα κορονοϊού παρά το γεγονός πως συνορεύει με την Κίνα, όπου πρωτοεντοπίστηκε ο ιός.

Παρά τις πρόσφατες αναφορές για χειρουργική επέμβαση στην καρδιά που φέρεται να ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Κιμ απουσίασε στις 15 Απριλίου από την εθνική επέτειο για τα γενέθλια του παππού του και ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, ο Νοτιοκορεάτης υπουργός ενότητας, Kim Yeon-chul, είπε πως εύλογα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ο Κιμ αποφάσισε να απουσιάζει ως μέτρο προφύλαξης για τον κορονοϊό.

«Οι μυστικές υπηρεσίες μας επιτρέπουν να πούμε με σιγουριά πως δεν υπάρχουν ασυνήθιστες ενδείξεις (στη Βόρεια Κορέα)», είπε ο Νοτιοκορεάτης υπουργός στη Βουλή.

«Δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης» είπε ο Νοτιοκορεάτης υπουργός για το γεγονός ότι ο Κιμ δεν παρέστη για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη επέτειο αφότου ανέλαβε τα ηνία της χώρας. Έκανε λόγο για fake news, αναφορικά με την επέμβαση καρδιάς.

Ο Kim Yeon-chul σημείωσε εξάλλου πως υπήρξαν άλλα δύο παραδείγματα από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά που ο Κιμ δεν εθεάθη για τουλάχιστον διάστημα τριών εβδομάδων.

Την ίδια ώρα, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι πιστεύουν πως ο Κιμ είχε πάει με το ιδιωτικό του τρένο στην ανατολική παραθαλάσσια πόλη Ουόνσον.

Τελευταία φορά που ο Κιμ εμφανίστηκε δημοσίως ήταν στις 11 Απριλίου. Έκτοτε τα κρατικά μέσα δεν έχουν δημοσιεύσει ούτε μια φωτογραφία του, αλλά έχουν μεταδώσει αναφορές για την καθημερινότητα του, περιλαμβανομένων διπλωματικών μηνυμάτων προς άλλους ηγέτες.

Η φημολογία ότι ο Κιμ βρίσκεται στην Ουονσόν πυροδοτήθηκε περισσότερο το περασμένο Σαββατοκύριακο αφότου κυκλοφόρησαν δορυφορικές εικόνες όπου φερόταν να απεικονίζεται το ιδιωτικό του τρένο στον τοπικό σταθμό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter