Νέες κινητοποιήσεις στη Ryanair την επόμενη εβδομάδα

Νέες κινητοποιήσεις στη Ryanair την επόμενη εβδομάδα

Η Ryanair πρότεινε ένας ανεξάρτητος μεσολαβητής να συμμετάσχει στις συνομιλίες με το εργατικό συνδικάτο που εκπροσωπεί τους Ιρλανδούς πιλότους, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα απεργία για τέταρτη φορά, την ώρα που προγραμματίζονται ευρύτερες κινητοποιήσεις στην Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα.

Το συνδικάτο Forsa, που είχε ζητήσει αυτή τη μεσολάβηση, χαιρέτισε την απάντηση της Ryanair και ανακοίνωσε ότι θα το προτείνει στους πιλότους.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία βάσει του αριθμού επιβατών συμφώνησε να αναγνωρίσει τα συνδικάτα για πρώτη φορά στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά έκτοτε οι διαπραγματεύσεις έχουν συναντήσει καθυστερήσεις. Η εταιρία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με απεργίες σε κάποιες από τις μεγαλύτερες αγορές της, μεταξύ των οποίων η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς προσπαθεί να καταλήξει σε συλλογικές συμφωνίες με τα συνδικάτα.

Περίπου το ένα τέταρτο από τους 350 πιλότους της Ryanair που έχουν ως έδρα τους την Ιρλανδία έχουν λάβει μέρος σε μια σειρά 24ωρων απεργιών ενώ αρκετοί συμμετείχαν σήμερα το πρωί σε πικετοφορία υπό βροχή έξω από το αεροδρόμιο του Δουβλίνου.

Μέχρι στιγμής, η Ryanair έχει περιορίσει τον αντίκτυπο από τις απεργίες στην Ιρλανδία. Από τις 300 πτήσεις που ήταν σήμερα προγραμματισμένες από και προς την Ιρλανδία ακυρώθηκαν 20 και η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες που επηρεάστηκαν είτε θα μετακινηθούν με άλλες πτήσεις είτε θα αποζημιωθούν. Ωστόσο, μεγαλύτερα προβλήματα αναμένονται την επόμενη Παρασκευή, με τους Ιρλανδούς πιλότους να ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους συναδέλφους τους στη Σουηδία και το Βέλγιο, ενώ η Ryanair ετοιμάζεται για απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γερμανία και την Ολλανδία την ίδια ημέρα.

Μέχρι στιγμής, αυτό ανάγκασε τη Ryanair να ακυρώσει το 6% από τις 2.400 και πλέον πτήσεις που έχει προγραμματίσει σε όλη την Ευρώπη την επόμενη Παρασκευή – 20 επιπλέον από και προς την Ιρλανδία, 22 από και προς τη Σουηδία και 104 στο Βέλγιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter