Νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων – Οι προτάσεις μας

Νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων – Οι προτάσεις μας

Ξεχωρίζουμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα καλύτερα βιβλία για μικρά -και μεγαλύτερα- παιδιά που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες.

Ταξίδι

Οι εκδόσεις ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ είναι γνωστές για τις ιδιαίτερες επιλογές τους. Ένα από τα ωραιότερα βιβλία που επέλεξαν να φέρουν στο ελληνικό κοινό, είναι το «Ταξίδι», ένα «silent book», χωρίς λόγια, μόνο με τις υπέροχες εικόνες του συγγραφέα και εικονογράφου Άαρον Μπέκερ. Ενα μοναχικό κορίτσι σχεδιάζει μια μαγική πόρτα στον τοίχο του δωματίου του και μέσα από αυτή δραπετεύει σε έναν κόσμο όπου το θαύμα, η περιπέτεια και ο κίνδυνος αφθονούν. Με το κόκκινο μολύβι στο χέρι, δημιουργεί ένα καράβι, ένα αερόστατο κι ένα ιπτάμενο χαλί που την πηγαίνουν ένα ονειρικό ταξίδι προς μια αβέβαιη μοίρα. Όταν συλληφθεί από έναν απειλητικό αυτοκράτορα, μόνο μια πράξη τεράστιου θάρρους και καλοσύνης μπορεί να την ελευθερώσει. Μια εξαιρετική περίπτωση βιβλίου που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να καταλάβουν και να πουν πολλά, όταν το κείμενο περιττεύει.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ

Συγγραφέας: ΜΠΕΚΕΡ ΑΑΡΟΝ

Σελ.: 44

Ηλικίες: 4+

O Ατλάντας του κόσμου (βιβλίο δραστηριοτήτων)

Eάν το παιδί σας έχει αρχίσει να εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για να μάθει ποιες είναι και τι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες που υπάρχουν στον πλανήτη μας, αυτό το βιβλίο είναι το κατάλληλο εργαλείο. Με πολύ παιχνίδι, µε διασκεδαστικές δραστηριότητες, πολύ χρώμα και ουσιαστικές πληροφορίες. Θα ταιριάξει όλες τις σηµαίες των χωρών (πάνω από 250) με το αντίστοιχο αυτοκόλλητο, θα ζωγραφίσει, θα λύσει κουίζ, θα δραπετεύσει µέσα από λαβυρίνθους. Θα γνωρίσει τα ζώα, τα αξιοθέατα των χωρών και άλλα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία και συναρπαστικές πληροφορίες.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ψυχογιός

Σελ.: 48

Ηλικίες: 5+

H ιστορία του κόσμου με μια ματιά

Στις σελίδες αυτού υπέροχου βιβλίου -με την εξαιρετική εικονογράφιση του Larkum Adam- ζωντανεύει ολόκληρη η ιστορία της ανθρωπότητας. Από τους κυνηγούς της Εποχής των Παγετώνων μέχρι τους πρωτοπόρους της τεχνολογίας της σύγχρονης εποχής. Μέσα από τις κυριότερες ημερομηνίες και τα σπουδαιότερα γεγονότα που σημάδεψαν τον ανθρώπινο πολιτισμό, αλλά και από τις ολοζώντανες εικόνες, χρονοδιαγράμματα, χάρτες και συνδέσμους που οδηγούν σε ειδικά επιλεγμένους ιστότοπους, το βιβλίο αυτό θα είναι η τέλεια εισαγωγή για παιδιά και ενήλικες που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την Ιστορία του Κόσμου.

Διαβάστε απόσπασμα

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πατάκης

Συγγραφέας: Brocklehurst Ruth,Brook Henry

Σελ.: 160

Ηλικίες: 8+

Σ’ ευχαριστώ γιαγιά

Η μικρή Βαλέρια ρωτά τη γιαγιά της για πράγματα που την ανησυχούν καθώς περπατούν στον πανέμορφο, γεμάτο χρώματα κήπο τους. Εκείνη τότε της μιλά για την πραγματική αγάπη των δικών μας ανθρώπων, για όσα μας προσφέρει η φύση και πρέπει να τα εκτιμούμε σωστά, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να τρεφόμαστε υγιεινά. Μια τρυφερή ιστορία για μια τρυφερή σχέση που ακουμπά και το δύσκολο -για αρκετούς γονείς- κομμάτι που το παιδί πρέπει να κατανοήσει ότι λόγω της εργασίας τους, θα περνά αρκετές ώρες με τη γιαγιά, ώρες όμως δημιουργικές και γεμάτες αγάπη.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Άγκυρα

Συγγραφέας: Τσιάτσιου Σούλα

Σελ.: 32

Ηλικίες: 4+

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter