Νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων – Οι προτάσεις μας

Νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων – Οι προτάσεις μας

Ξεχωρίζουμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα καλύτερα βιβλία για παιδιά που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες.

Οι εκλογές των ζώων

Εάν θέλετε να εξηγήσετε στα παιδιά σας με τρόπο διασκεδαστικό και κατανοητό, το –επίκαιρο- θέμα της εκλογικής διαδικασίας αλλά και τις έννοιες της πολιτικής, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και του κοινού καλού, το βιβλίο της ΠΑΟΥΛΑ ΝΤΕΣΓΚΑΛΔΟ και του ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΚΟΥΝ είναι ό,τι πιο κατάλληλο. Τα ζώα του δάσους δυσανασχετούν διότι το Λιοντάρι είχε εκτρέψει όλο το νερό από το ποτάμι για να φτιάξει μια πισίνα μπροστά από τη φωλιά του. Σε έξαλλη κατάσταση, άρχισαν να αναρωτιούνται μήπως το Λιοντάρι δεν έπρεπε να είναι πια ο βασιλιάς του δάσους. Ετσι αποφασίζουν να κάνουν εκλογές για να αναδείξουν καινούργιο βασιλιά. Εκτός από τη διασκεδαστική ιστορία στο τέλος του βιβλίου υπάρχει γλωσσάρι με τους βασικούς όρους που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο των εκλογών.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Ηλικία 6+

Σελ. 48

Χαριστική βιβλιοθήκη

Ο Σοφοκλής και ο μπαμπάς του επισκέπτονται τη δανειστική βιβλιοθήκη, όπου ο Σοφοκλής διαλέγει ένα βιβλίο. Διαβάζοντάς το συναντάει τους ήρωες του βιβλίου και αποκτά νέους φίλους. Γελάει με τις αστείες λέξεις και κρατάει τις πιο δύσκολες για να εντυπωσιάσει. Ενεργοποιεί τη δική του φαντασία. Όταν έρχεται η ώρα να επιστρέψει το βιβλίο συνειδητοποιεί πως ό,τι γνώρισε μέσα εκεί –σπαθιά και τραμπάλες, χαρά και περιπέτεια, λέξεις και φίλους, γνώσεις και ταξίδια– δεν χρειάζεται να επιστραφούν κι αυτά. Όλη αυτή η μαγεία του βιβλίου, του χαρίστηκε για πάντα. Ο Δικαίος Χατζηπλής εμπνεύστηκε την ιδέα της «Χαριστικής βιβλιοθήκης» μέσα από ένα αυτοσχέδιο βιβλιοφιλικό παιχνίδι με παιδιά. Ο Αντώνη Παπαθεοδούλου την πρωτοεπισκέφθηκε το 2010 και έγινε αμέσως φανατικός θαυμαστής της. Πρόσθεσε στο συγκεκριμένο βιβλίο τα -πολύ απλά αλλά απολύτως κατάλληλα λόγια- που θα κεντρίσουν την φαντασία και την περιέργεια κάθε μικρού αναγνώστη. Η Μυρτώ Δεληβοριά αποτυπώνει εντυπωσιακά στο χαρτί, με τα υπέροχα χρώματά και σκίτσα της, τον μαγικό κόσμο του βιβλίου. Ένα βιβλίο που προάγει τη φιλαναγνωσία, παρουσιάζει τα οφέλη της ανάγνωσης με πρωτοτυπία και –πολύ σημαντικό- ενισχύει το έργο των δανειστικών βιβλιοθηκών.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Ηλικία 5+

Σελ. 44

Η Οδύσσεια του Έρικ

Ένα μικρό δελφίνι, ο Έρικ, ζούσε ευτυχισμένο στη θάλασσα ώσπου ένα μεγάλο πλοίο, εκτοξεύοντας βέλη, χτύπησε τα άτυχα μέλη του κοπαδιού των δελφινιών καθώς και της οικογένειας του Έρικ. Μια μεγάλη περιπέτεια ξεκινά μέσα στο οικοσύστημα της θάλασσας καθώς γνώρισε για τα καλά την απληστία μερικών ανθρώπων. Το μίσος του για τους ανθρώπους ωστόσο αλλάζει από τη στιγμή που γνωρίζει ένα φλαμίνγκο και την Τζούλια, μια όμορφη κοπέλα που λατρεύει τα ζώα. Έκτοτε αποφάσισε να προσφέρει τη βοήθειά του σε όλα τα παιδιά του κόσμου ώστε να έρθουν σ’ επαφή με τον μαγικό κόσμο της θάλασσας. Μια όμορφη ιστορία με πλούσια εικονογράφηση, ένα βιβλίο- εγκυκλοπαίδεια για το μαγικό θαλάσσιο βασίλειο (με εικόνες και επεξηγήσεις), αλλά και για έννοιες όπως: ανακύκλωση, πετρελαιοκηλίδα, ρύπανση, ακτιβισμός που θα γνωρίσει στα παιδιά την αλήθεια για το τι συμβαίνει σήμερα στον θαλάσσιο κόσμο μας. Της Ulli Mirasgetis.

Eκδόσεις OASIS

Ηλικία 7+

Σελ. 64

Διαστάσεις: 30χ30

Πες το μόνο στη μαμά!

Πόσες φορές μέσα στην ψυχή ενός παιδιού κρύβονται μυστικά και αγωνίες που δεν τολμάει να ομολογήσει ούτε στο πιο κοντινό του πρόσωπο, τη μαμά του; Η Ελεάννα και ο Γιώργος συνεργάζονται για να βοηθήσουν τον φίλο τους τον Κωνσταντίνο να βγει από μια τέτοια δύσκολη κατάσταση. Και, φυσικά, μία είναι η προτροπή τους: να μιλήσει στη μαμά! Γιατί η μαμά πάντα ξέρει τη λύση, κι αν δεν την ξέρει, σίγουρα θα προσπαθήσει να τη βρει.

Η Αργυρώ Μουντάκη δίνει ένα επιπλέον βοήθημα σε όλους εμάς τους γονείς που προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας το πόσο σημαντικό είναι να μοιράζονται και να συζητούν τα προβλήματά τους μαζί μας.

Eκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Ηλικία 6+

Σελ. 40

Το μικρό αγόρι και τα 4 αβγά

Ένα όμορφο πρωινό, ένα μικρό αγόρι που θέλει να μάθει όλα τα μυστικά του κόσμου, εξερευνά τον κήπο του σπιτιού του. Ανάμεσα στα λουλούδια ανακαλύπτει μια χελώνα με πολύχρωμο καβούκι. Η χελώνα του αναθέτει μια αποστολή να της φέρει 4 –διαφορετικά-αβγά και του υπόσχεται να του αποκαλύψει ένα μεγάλο μυστικό! Μέσα από τα ταξίδια του το μικρό αγόρι θα μάθει για τη διαφορετικότητα και πώς μπορεί να αγαπά και να αποδέχεται όλους τους ανθρώπους με σεβασμό. Η Κατρίνα Τσάνταλη δημιούργησε μια εξαιρετική ιστορία για την αποδοχή του Άλλου. Σημειώνει πολύ σωστά η Ψυχολόγος/ Ψυχοθεραπεύτρια Φίλια Αραπάκη: «Τα παιδιά έχουν την τάση να γίνονται σκληρά και βίαια με οτιδήποτε τους είναι “ξένο”, μη οικείο και αδυνατούν να κατανοήσουν. Με αυτό το βιβλίο, και με τη βοήθεια του γονιού, θα αντιληφθούν πως δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται οποιονδήποτε δεν μοιάζει με αυτά εξωτερικά, αφού είμαστε όλοι ίδιοι».

Διαβάστε απόσπασμα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter