Νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων – Οι προτάσεις μας

Νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων – Οι προτάσεις μας

Ξεχωρίζουμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα καλύτερα βιβλία για παιδιά που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες.

Λέγε ο ένας λέγε ο άλλος (με cd)

 

“Ιστορίες θα σας πω που μιλάνε για ταξίδια σ’ έναν κόσμο μαγικό. Μια εσύ και μια εγώ μια εσύ και μια εγώ ιστορίες για να βρούμε της ζωής το μυστικό”. Τρεις ιστορίες, τρία ταξίδια. Πάντα αναζητώντας τα πιο πολύτιμα. Οι ήρωες ψάχνουν κάτι που έχασαν ή κάτι που δεν βρήκανε ακόμα. Θα φτάσουν ως την άκρη του κόσμου για να συναντήσουν τον Μεσιάν που, με αντάλλαγμα μια ωραία ιστορία, προσφέρει ένα πιάτο ζεστή, μαγική σούπα. Με τον Θάνο Μικρούτσικο στη μουσική και τη Μαρία Παπαγιάννη στα λόγια, αποτελεί θησαυρό για κάθε παιδί.

Εκδόσεις COBALT MUSIC

Ηλικίες 4+

Ο άτλαντας των μύθων

Νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων - Οι προτάσεις μας

 

Μάθετε τα πάντα για τους μύθους. Οι χάρτες στον Άτλαντα των Μύθων είναι ξεχωριστοί: δείχνουν πώς δώδεκα απίθανοι πολιτισμοί είδαν -και σε ορισμένες περιπτώσεις εξακολουθούν να βλέπουν- τον κόσμο. Για κάποιους είναι ένα γιγάντιο δέντρο ή ένα αναποδογυρισμένο βουνό, ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι ζούμε στην πλάτη μιας πελώριας χελώνας. Όλοι τους, όμως, είναι συναρπαστικοί. Καθώς θα ταξιδεύεις στον κόσμο, θα συναντήσεις πληθώρα θεών, τεράτων, ηρώων και φανταστικών θηρίων. Μια εντυπωσιακή έκδοση (διαστάσεις βιβλίου 28.5 x 33.7 cm) με μια από τις πλέον ζωντανές εικονογραφήσεις.

Εκδόσεις Ψυχογιός

Συγγραφέας ΤΣΙΑΓΚΟ ΤΖΕ ΜΟΡΑΪΣ

Ηλικίες 7+

Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου

Νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων – Οι προτάσεις μας

Παβ- ο φάλτσος τζίτζικας & η περιπέτεια με τα τυφλά μυρμήγκια

 

Eνα από τα βιβλία που βρίσκεται στις φετινές βραχείες λίστες των βραβείων του ελληνικού τμήματος του IBby για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση βιβλίων για παιδιά και νέους (έκδοσης 2018). Ο Παβ ένας μποεμ τζίτζικας με γενναία ψυχή κι έμφυτη αισιοδοξία είπε να διορθώσει τη μόνη ατυχία της ζωής του: το γεγονός πως γεννήθηκε… φάλτσος! Αποφασίζει να ξεκινήσει ένα ταξίδι για να βρει έναν διαβόητο δάσκαλο φωνητικής ο οποίος όμως θα τον προκαλέσει να του φέρει πρώτα το χρυσό σπυρί από την Αφρική. Ο τζίτζικας θα γνωρίσει τα μυστήρια πλάσματα της ερήμου όπως τα τυφλά μυρμήγκια που κατασπαράζουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Τι μπορεί άραγε να τα σταματήσει; Μια περιπέτεια με πολλές αναγνώσεις για τα στερεότυπα, τη δύναμη της ψυχής και τα όπλα που μας χαρίζει για να υπερπηδάμε τα εμπόδια και να αγγίζουμε τον σκοπό της ζωής μας.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

Συγγραφέας : Φώτης Δούσος

Ηλικίες: 9+

Ο κουρέας της Σεβίλλης (με cd)

 

Ο νεαρός κόμης Αλμαβίβα είναι τρελά ερωτευμένος με την πανέμορφη Ροζίνα. Δυστυχώς γι’ αυτόν, η αγαπημένη του είναι προστατευόμενη του γερο-τσιφούτη γιατρού Μπάρτολο, ο οποίος μάλιστα λογαριάζει κάποια μέρα να την παντρευτεί. Με τη βοήθεια του τετραπέρατου κουρέα Φίγκαρο, και δοκιμάζοντας διάφορες μεταμφιέσεις, ο κόμης θα προσπαθήσει να πλησιάσει τη Ροζίνα για να της εξομολογηθεί τον έρωτά του και να την πείσει να τον παντρευτεί. Στον δρόμο του όμως θα συναντήσει πολλές δυσκολίες. Ένα κωμικό παραμύθι για τον θρίαμβο της αληθινής αγάπης, βασισμένο στην ομώνυμη όπερα του Τζοακίνο Ροσίνι, σε λιμπρέτο του Τσέζαρε Στερμπίνι. Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν: O μαγικός αυλός, Η λίμνη των κύκνων, Ο Καρυοθραύστης. Mε υπέροχη εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Ηλικίες: 5+

Τα συμμαθητάκια: Μηνάς Μινιατούρας – Μόνος και αόρατος στο σπίτι

Νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων - Οι προτάσεις μας

 

Καλώς ήρθατε στο σχολείο της Φτερνιζούπολης. Ενας από τους μαθητές είναι και ο Μηνάς Μινιατούρας. Η δασκάλα δεν τον βλέπει όταν σηκώνει το χέρι του, οι συμμαθητές του δεν τον βλέπουν όταν χωρίζονται σε ομάδες για να παίξουν ποδόσφαιρο, η αδερφή του δεν τον βλέπει όταν πρέπει να πάει στο μπάνιο. Με λίγα λόγια, είναι αόρατος. Η πιο άχρηστη σουπερ-δύναμη του κόσμου. Δεν μπορούσε να είναι υπερήρωας; Να έχει βιονική όσφρηση; Ή φωτονική μνήμη; Το βιβλίο ανήκει στην πολύ πετυχημένη σειρά «Τα συμμαθητάκια» που παρουσιάζει όλους τους πιθανούς -και απίθανους- τύπους παιδιών.

Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου

Συγγραφέας: Pierdomenico Baccalario

Ηλικίες: 7+

Eκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter