Νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων – Οι προτάσεις μας

Νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων – Οι προτάσεις μας
Ξεχωρίζουμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα καλύτερα βιβλία για παιδιά που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες.

100 βήματα για την επιστήμη. Γιατί πέτυχε. Πώς το ανακάλυψαν

Όλη η συγκλονιστική ιστορία της επιστήμης σε ένα βιβλίο για παιδιά με καταπληκτική εικονογράφηση. Από την εφεύρεση του τροχού, μέχρι το σπάσιμο του φράγματος του ήχου και την ανακάλυψη της ανανεώσιμης ενέργειας, τα παιδιά θα γνωρίσουν πώς 100 βήματα για την επιστήμη οδήγησαν σε γιγάντια άλματα για την ανθρωπότητα. Θα «βουτήξουν» στον κόσμο της επιστήμης και θα μάθουν για τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις της ανθρωπότητας, για τα αστέρια, τους τροχούς, τους αριθμούς, το φως, την ιατρική, τον ήχο, τα άτομα, τα υλικά, την ενέργεια και τη ζωή.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Συγγραφέας : Gillespie LisaJane

Ηλικίες: 5+

Σελ.: 64

Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου

Ο πυροβάτης των αστεριών

Ο Τίτος, ένας εσωστρεφής έφηβος, πάσχει από μια περίεργη ασθένεια που δεν του επιτρέπει να πηγαίνει σχολείο. Έτσι μαθαίνει να εξηγεί τον κόσμο, παρατηρώντας τον από το μπαλκόνι και τον υπολογιστή του. Μια μέρα ο αδερφός του τον παίρνει μαζί του στη δουλειά, κρυφά από τους γονείς τους. Ένα λάθος του Τίτου θα αποτελέσει την αφορμή για να ξεκινήσει μια περιπλάνηση στην πόλη, μια πόλη που προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες της εν μέσω οικονομικής κρίσης, βίας και ρατσιστικών παραληρημάτων και να ζήσει την πιο περίεργη και ανατρεπτική νύχτα της ζωής του. Ο Θοδωρής Κουκιάς ξέρει πολύ καλά πως πρέπει να μιλήσει σε έναν έφηβο, να του τραβήξει και να διατηρήσει το ενδιαφέρον του. Γιατί όλοι γνωρίζουμε πόση επιδεξιότητα χρειάζεται για να απευθυνθείς σε αυτή την ηλικία, που το πιο πιθανό είναι να σου γυρίσει την πλάτη βαριεστημένα. Κι όμως ο συγγραφέας φαίνεται ότι νιώθει πολύ άνετα με τα θέματα (προσωπικά, κοινωνικά, συναισθηματικά) που απασχολούν τους έφηβους. Με το καλό χιούμορ του και τη σωστή χρήσης της γλώσσας με τους «σύγχρονους» κώδικες, δημιουργεί ένα βιβλίο που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους απαιτητικούς αναγνώστες αυτής της ηλικιακής ομάδας. Καθόλου τυχαία η υποψηφιότητα του για το Βραβείο Εφηβικού- Νεανικού βιβλίου του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

Συγγραφέας: Θοδωρής Κουκιάς

Σελ.: 256

Ηλικίες: 15+

Να ένα ποίημα που γιατρεύει ψάρια

Νομίζετε ότι είναι πολύ δύσκολο να γνωρίσετε σε ένα μικρό παιδί τον κόσμο της ποίησης; Αυτό το βιβλίο είναι σίγουρα μια εξαιρετική αρχή: ο Άρθουρ για να γιατρέψει τον Λίον, το άρρωστο χρυσόψαρό του, πρέπει να του πει ένα ποίημα. Mα, ΤΙ είναι ποίημα; Την απάντηση δεν θα τη ζητήσει από κάποιον «ειδήμονα» αλλά (και εδώ βρίσκεται η μαγεία της ιστορίας) από ανθρώπους απλούς που βιώνουν ο καθένας τη δική του, καθημερινή, ποίηση. Η φουρνάρισσα, ο ερωτευμένος επισκευαστής ποδηλάτων, ο παππούς, η γιαγιά αλλά και ένα καναρίνι, όλοι τον βοηθούν να αντιληφθεί με τρόπο απλό το μεγαλείο της ποίησης. Η ελληνική μετάφραση ανήκει στην Αργυρώ Πιπίνη που με την τρυφερότητα και την εμπειρία της έχει καταφέρει να μεταφέρει την ατμόσφαιρα και τον ρυθμό του πρωτότυπου κειμένου. Ένα εξαίσιο βιβλίο, με τη γνωστή ποιότητα των εκδόσεων.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

Συγγραφέας: Jean PIerre Simeon

Σελ.: 48

Ηλικίες: 4+

Τομ Σόγιερ ή το μεγαλύτερο δωμάτιο του κόσμου

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου συστήνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τον υπέροχο ήρωα Τομ Σόγερ σε μια διασκευή γεμάτη χιούμορ και εκπλήξεις, κατάλληλη για πιο μικρούς αναγνώστες. Κατορθώνει να διηγηθεί όλη τη συναρπαστική ιστορία του (τα ατέλειωτα παιχνίδια με τους φίλους του, το πώς καταφέρνει να ξεφεύγει από τις δύσκολες καταστάσεις, το πρώτο του σκίρτημα για την Μπέκυ, τη γνωριμία του με τον μετέπειτα κολλητό του Χακ Φιν και φυσικά τις επικίνδυνες περιπέτειες στις οποίες μπλέκει είτε εξαιτίας του Τρομερού Τζο) και παράλληλα να διατηρήσει όλα τα μηνύματα του κλασικού αριστουργήματος όπως την αξία της φιλίας, τη σημασία της χαράς του παιχνιδιού και τη στάση ζωής που χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα και αγνή καρδιά. Με την -όπως πάντα εξαιρετική- δουλειά της εικονογράφου Ίριδας Σαμαρτζή.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Παπαδόπουλος

Συγγραφέας : Αντώνης Παπαθεοδούλου

Σελ.: 36

Ηλικίες: 6+

Μια Ζαχαρένια Συνταγή (με επαυξημένη πραγματικότητα)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter