Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Για το πυρηνικό πρόγραμμα

Nέες κυρώσεις από την Ιαπωνία κατά της Βόρειας Κορέας

Η Ιαπωνία θα προχωρήσει στην εφαρμογή επιπρόσθετων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, αναφορικά με το πυρηνικό και του πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Ιάπωνα υπουργό των Εξωτερικών, Φούμιο Κισίντα.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγο μετά την επιτυχή διεξαγωγή της ψηφοφορίας στην Γερουσία των ΗΠΑ, η οποία κι ενέκρινε το νομοσχέδιο για την εφαρμογή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, του Ιράν, αλλά και της Βόρειας Κορέας.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ επικαλέστηκαν μέσα στην εβδομάδα την υπηρεσία πληροφοριών του αμερικανικού Πενταγώνου (DIA) αναφέροντας ότι η Βόρεια Κορέα θα έχει αποκτήσει έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής, τον επόμενο χρόνο.

Η πρόβλεψη αυτή, επιταχύνει τις εξελίξεις, έναντι των αρχικών χρονικών προβλέψεων για την απόκτηση πυραύλου της παραπάνω ικανότητας από την Βόρεια Κορέα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.