Νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας

Νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας

Σίδηρος, άνθρακας και αλιεία είναι οι πρώτοι τομείς στους οποίους θα επιχειρηθεί να χτυπηθεί η Πιονγκγιάνγκ

Τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκριναν ομοφώνως απόφαση που προβλέπει την επιβολή νέων αυστηρών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, με την εφαρμογή των οποίων η χώρα στερείται πόρους ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως.

Το νέο πακέτο κυρώσεων, στους τομείς του σιδήρου, του άνθρακα και της αλιείας, είναι το πρώτο που επιβάλλεται στην Πιονγκγιάνγκ με πρωτοβουλία των ΗΠΑ από την ανάληψη της προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ. Αποτελεί ένδειξη για μεταβολή της στάσης της Κίνας ως προς τη Βόρεια Κορέα, της οποίας είναι το κύριο στήριγμα.

ΗΠΑ: Παίρνουμε τα μέτρα μας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «λαμβάνουν και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν προσεκτικά αμυντικά μέτρα για την προστασία ημών και των συμμάχων μας» από τον κίνδυνο που συνιστά η Βόρεια Κορέα, δήλωσε σήμερα μετά την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη Νίκι Χέιλι.

«Η απειλή της Βόρειας Κορέας γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη», δήλωσε η Χέιλι ενώπιον των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά την επιβολή νέου πακέτου κυρώσεων κατά της Πιονγκγιάνγκ. «Χρειάζονται περαιτέρω μέτρα».

Ο πρεσβευτής της Κίνα στον ΟΗΕ κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις ενέργειες που απειλούν να κλιμακώσουν τις εντάσεις και ζήτησε να σταματήσει η ανάπτυξη του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος στη Νότια Κορέα, ζητώντας την αποξήλωση του σχετικού εξοπλισμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter