Νέες μεγάλες απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω κορονοϊού και Συρίας

Νέες μεγάλες απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω κορονοϊού και Συρίας

Ο πανικός που επικρατεί στις διεθνείς αγορές επηρεάζει σοβαρά το «ευαίσθητο» Χρηματιστήριο Αθηνών ενώ οι επενδυτές στρέφονται στο χρυσό και στα ομόλογα των ισχυρών χωρών.

Στο ρυθμό αυτό οι ελληνικές μετοχές αλλά και τα ελληνικά ομόλογα υφίστανται μεγάλες πιέσεις, ενώ ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών με δυσκολία κρατάει στις 720 μονάδες.

Ανάμεσα στην μέγγενη των πιέσεων για τις εξελίξεις του κορονοϊού αλλά και τις εξελίξεις στη Συρία με τις προσφυγικές ροές η απόδοση του 10ετους στην ΗΔΑΤ έφτασε σήμερα έως και το 1,42%. Στις 12:45 μμ διαμορφωνόταν στο 1,38% αυξημένη κατά 11% ή 13 μονάδες βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Σημειώνεται ότι μόλις πριν δύο εβδομάδες η απόδοση του 10ετους είχε διολισθήσει στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 0,92%. Έκτοτε έχει αυξηθεί περίπου 50%.

Νωρίτερα, στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γ.Δ. έκανε βουτιά 6,1% και βρέθηκε λίγο πάνω από τις 720 μονάδες.

Ωστόσο στη συνέχεια κατόρθωσε να μειώσει τις απώλειές του ενώ στις 3 και τέταρτο το μεσημέρι βρισκόταν στο – 4,41 στις 742,62 μονάδες και τζίρο 108 εκατομμύρια ευρώ.

Το σύνολο σχεδόν των δεικτών του χρηματιστηρίου βρίσκονται βυθισμένοι σε απώλειες. Μόνη εξαίρεση εκείνος της υγείας, που εμφανίζει ελαφρά κέρδη.

Οι τράπεζες καταγράφουν απώλειες της τάξης του 7,5%. Ακόμη ισχυρότερες είναι οι πιέσεις για τις ασφαλιστικές, που υποχωρούν 8% και τον κλάδο των χημικών που είναι στο -9%. Πτώση άνω του 7% για τους κλάδους πετρελαίου και κατασκευών, ενώ με απώλειες άνω του 6% ακολουθούν επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και βιομηχανικών προϊόντων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter