Νέες «μεθοδεύσεις» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ο πρόεδρος Λιανός ζήτησε αυτοεξαίρεση κατόπιν εορτής!

Νέες «μεθοδεύσεις» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ο πρόεδρος Λιανός ζήτησε αυτοεξαίρεση κατόπιν εορτής!

Κατόπιν εορτής στην κυριολεξία ο  πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννης Λιανός ζήτησε σήμερα την αυτοεξαίρεσή του κατά την 4η συνεδρίαση της Ολομέλειας που εξετάζει την κύρια υπόθεση για την τέλεση αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών του πρακτορείου διανομής Άργος, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το θέμα το είχε αναδείξει ήδη το documentonews.gr και με την απάντηση του δικηγόρου Γιάννη Απατσίδη ο οποίος με μια ανάρτηση κόλαφο αναφέρθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στον Πρόεδρό της Ιωάννη Λιανό.

Το αίτημα του Ιωάννη Λιανού σήμερα έγινε δεκτό ενώ ο ίδιος το δικαιολόγησε λέγοντας πως η απόφαση του επιβάλλεται για λόγους ευπρέπειας, αν και ζήτησε την εξαίρεσή του αφού έχει ήδη πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος μιας διαδικασίας που προσομοιάζει σε αυτή των δικαστηρίων.

Εάν υπήρχαν λόγοι ευπρέπειας που επέβαλλαν στον κ. Λιανό να απέχει της διαδικασίας, τότε θα έπρεπε να έχει καταθέσει το αίτημα του, από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση της Ολομέλειας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου.

Είναι απορίας άξιο, πως είναι δυνατόν, ο πρόεδρος μίας ανεξάρτητης αρχής, να «θυμηθεί» στην 4η συνεδρίαση εκδίκασης μίας υπόθεσης, πως σημαντικοί λόγοι ευπρέπειας, τον αναγκάζουν να απέχει; Κάτι που προφανώς θα έπρεπε να το κάνει από την πρώτη συνεδρίαση.

Εάν ο πρόεδρος ενός δικαστηρίου, επιθυμεί να αυτοεξαιρεθεί, οφείλει να το ζητήσει πριν ξεκινήσει η εκδίκαση μιας υπόθεσης και όχι όταν έχει προχωρήσει κατά τα ¾ η διαδικασία.

Η διαδικασία δεν πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή με νέο πρόεδρο;

Ερωτηματικά έχει δημιουργήσει, επίσης το γεγονός, πως ενώ σήμερα η διαδικασία ήταν να ξεκινήσει στις 9 το πρωί, καθυστέρησε κατά μία ώρα. Τι ακριβώς διημείφθη στην διάρκεια αυτής της ώρας που έκανε τον κ. Λιανό, να αλλάξει γνώμη για το εάν θα προεδρεύσει; Έγιναν, κάποιες συζητήσεις που τον παρακίνησαν να πάρει αυτή την απόφαση;

Όπως, όλοι καταλαβαίνουν αυτά τα φαινόμενα καθιστούν, διάτρητη, αφερέγγυα και άκυρη μία σημαντική διαδικασία που θα κρίνει το μέλλον του Τύπου και της ελευθεροτυπίας στη χώρα μας, καθώς από τις αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές του Άργους, πλήττεται σήμερα μεγάλο μέρος των εκδοτικών επιχειρήσεων. Κυρίως, όμως, η σημερινή διαδικασία πληγώνει ανεπανόρθωτα το κύρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς η κορωνίδα των διαδικασιών της, η Ολομέλεια, εξελίσσεται όχι απλά σε φιάσκο αλλά σε μία υπόθεση που αφήνει πολλές υπόνοιες, διαπλοκής και διαφθοράς.

Διαβάστε επίσης: Αναστάτωση στην ΕΦΣΥΝ: Eκπρόσωπος της εφημερίδας έβγαλε «λάδι» το Άργος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter