Νέες παραβιάσεις από Τουρκικά μαχητικά

Νέες παραβιάσεις από Τουρκικά μαχητικά

Σε νέες παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου προχώρησε σήμερα η τουρκική πολεμική Αεροπορία, ενώ σε μία περίπτωση, η διαδικασία αναχαίτισης ζεύγους τουρκικών αεροσκαφών, εξελίχθηκε σε εμπλοκή με ελληνικά MIRAGE-2000 που είχαν απογειωθεί από τη Σκύρο.

Συνολικά, σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, μία τετράδα τουρκικών αεροσκαφών (2 F-16 και 2 F-4), τρία ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών οπλισμένα, ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα μεμονωμένο τουρκικό F-16.

Καταγράφηκαν 11 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 12 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εμπλοκή του ζεύγους των τουρκικών F-16 με το ζεύγος των ελληνικών Mirage-2000 σημειώθηκε στις 14:55 μμ, νοτίως της Χίου.

Η τετράδα των τουρκικών αεροσκαφών, μαζί με το ζεύγος των επίσης οπλισμένων τουρκικών F-16, εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, ανατολικά της Ρόδου και βγήκαν από το FIR Λευκωσίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter