Προειδοποιήσεις ΗΠΑ σε Τουρκία για νέα αγορά S-400

Προειδοποιήσεις ΗΠΑ σε Τουρκία για νέα αγορά S-400

Σκληρή προειδοποίηση προς την Αγκυρα εξέφρασαν οι ΗΠΑ για μέσου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά της αναφορές ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε νέα αγορά ρωσικών πυραύλων S-400.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS περί απόκτησης νέων αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 από την Μόσχα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισήμανε στην ΕΡΤ, «γνωρίζουμε αυτές τις δηλώσεις και καλούμε την Τουρκιά με κάθε ευκαιρία και σε κάθε επίπεδο να μην κρατήσει τους S-400 που έχει ήδη αγοράσει και να μην προχωρήσει σε άλλη αγορά ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού».

«Συνεχίζουμε να ξεκαθαρίζουμε στην Τουρκία ότι οποιαδήποτε νέα σημαντική αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού θα επιφέρει νέες κυρώσεις βάσει του νομού CAATSA» πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Αυτές οι κυρώσεις, ξεκαθάρισε, θα είναι χωριστές και επιπρόσθετες από αυτές που ήδη επιβλήθηκαν τον Δεκέμβρη του 2020.

«Οι ΗΠΑ θεωρούν την Τουρκία σύμμαχο και φιλική χωρά και συνεχίζουν να αναζητούν ευκαιρίες ενίσχυσης των διμερών σχέσεων ακόμη και όταν διαφωνούν» τονίστηκε.

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter