Νέες προκλήσεις από χρυσαυγίτες βουλευτές: Προμηνύουν εισβολή στην Ανατολική Θράκη

Νέες προκλήσεις από χρυσαυγίτες βουλευτές: Προμηνύουν εισβολή στην Ανατολική Θράκη

Αντί να απολογηθούν για τη νεοφασιστική, διχαστική και μισαλλόδοξη ρητορική τους, Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος το προχώρησαν ένα βήμα περαιτέρω από το βήμα της Βουλής, πριν τη ψηφοφορία για την κατηγορία της μομφής που εκκρεμεί εναντίον τους αλλά και κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο πρώτος υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής που πήρε το λόγο, Ηλίας Κασιδιάρης, και ο οποίος παραπέμπεται για δύο περιστατικά αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς, αποπειράθηκε να συμψηφίσει τα φασιστικά του παραληρήματα κατά του Νίκου Κοτζιά και του μειονοτικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μουστουφά Μουσταφά, με φραστικές υπερβάσεις από άλλα μέλη του Κοινοβουλίου.

«Σκοπός σας είναι να αποκλειστεί το εθνικιστικό κίνημα της Χρυσής Αυγής» κατηγόρησε την πλειοψηφία ο Κασιδιάρης και επικαλέστηκε το σχετικό άρθρο του Συντάγματος βάσει του οποίου οι Έλληνες βουλευτές αντιπροσωπεύουν το έθνος. «Είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να υπάρχουν μέσα στην ελληνική Βουλή βουλευτές που ενδύονται την τουρκική σημαία και λατρεύουν τον Μουσταφά Κεμάλ» είπε, στοχοποιώντας για άλλη μια φορά τους μειονοτικούς βουλευτές.

Αμέσως μετά την αποχώρηση του Κασιδιάρη από το βήμα της Βουλής, η προεδρεύουσα, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ξεκαθάρισε προς τον χρυσαυγίτη πως δεν πρόκειται να υιοθετηθεί το συμψηφιστικό του αίτημα, αφού η πρόταση που συζητείται αφορά αποκλειστικά το κήρυγμα μίσους και μισαλλοδοξίας που επιδίδεται αδιαλείπτως η Χρυσή Αυγή. «Ο ναζιστικός λόγος είναι καταδικασμένος» τόνισε η προεδρεύουσα, καλώντας στο βήμα τον έτερο υπόδικο χρυσαυγίτη βουλευτή.

Στην αρχή, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος αφού κατακρεούργησε την ελληνική προσπαθώντας να εξηγήσει πως στον ελεύθερό του χρόνο παίζει ένα συγκεκριμένο επιτραπέζιο παιχνίδι, αποκάλεσε “Monopoly” την ελληνική Βουλή και τον Νίκο Βούτση «άρχοντά της». Επιδεικνύοντας στιγμιότυπα μειονοτικών βουλευτών σε συλλογικές διαδικασίες της Θράκης, ο χρυσαυγίτης προέβη και σε επεκτατικές και αλυτρωτικές αναφορές, προβλέποντας με στόμφο: «Όταν με το καλό, σε λίγα χρόνια, αλλάξουν τα σύνορα της πατρίδος μας, δεν θα υπάρξει ανεξάρτητη Θράκη. Ούτε Δυτική, ούτε Ανατολική. Θα υπάρχει μία Θράκη, η οποία θα είναι απόλυτα ελληνική». Ο χρυσαυγίτης βουλευτής έκλεισε το λόγο του με τις εξής παραληρηματικές φωνασκίες: «Εντός και εκτός εισαγωγικών τα δικά σας παιδιά δεν έχουν εθνική συνείδηση. Καίνε την ελληνική σημαία. Εμείς, ανατριχιάζουμε στο άκουσμα του εθνικού ύμνου. Κλαίμε στον εθνικό ύμνο κύριε Βούτση, το καταλαβαίνετε;».

Ακολούθησε η εύστοχη απάντηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία κέρδισε το χειροκρότημα από όλες τις δημοκρατικές πτέρυγες του Κοινοβουλίου. «Το ζήτημα εδώ δεν είναι το άρθρο του Συντάγματος που καθιερώνει την ελευθερία του λόγου στους βουλευτές. Ευτυχώς, υπάρχουν τα βασικά ατομικά δικαιώματα στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων το άρθρο 5 που λέει ότι όσοι ζουν στην ελληνική επικράτεια απολαμβάνουν τιμής, αξιοπρέπειας και ελευθερίας ανεξάρτητα από την εθνική προέλευση, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του, τη φυλετική του καταγωγή και τις πολιτικές του πεποιθήσεις» είπε και σχολίασε καταχειροκροτούμενη πως: «Αυτά δεν τα ξέρει η Χρυσή Αυγή…».

Όπως ανέβηκε, έτσι κατέβηκε

Από τα αξιομνημόνευτα της διαδικασίας ήταν και η άνοδος του Χρήστου Παππά στο βήμα της Βουλής προκειμένου να πάρει το λόγο ετσιθελικά, με το σκεπτικό πως οι κατηγορούμενοι έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν πρώτοι, με την κ. Χριστοδουλοπούλου να του το αρνείται και τον χρυσαυγίτη να παίρνει το δρόμο για τα έδρανα της Χρυσής Αυγής, κατεβαίνοντας άρον άρον από το βήμα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter