Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα υποκύψει στις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα υποκύψει στις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Τούρκος πρόεδρος διατηρεί σε υψηλά επίπεδα το κλίμα έντασης, προχωρώντας σε δηλώσεις περί «υπεράσπισης της Γαλάζιας Πατρίδας» και σε νέες έμμεσες αναφορές προς την Ελλάδα «περί αισιοδοξίας που απορρέει από τη Συνθήκη των Σεβρών».

Δίχως να κατονομάσει την Ελλάδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφιέρωσε ένα σημαντικό κομμάτι του μηνύματός του προς τον τουρκικό λαό με αφορμή τη «Γιορτή της Νίκης» (30/8) των κεμαλικών στρατευμάτων κατά των ελληνικών στη Μικρά Ασία.

Κατά την επίσκεψή του στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι: «Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως αυτοί που θέλουν να μας αποκλείσουν από την Ανατολική Μεσόγειο, είναι οι ίδιοι που προσπάθησαν να εισβάλλουν στη χώρα μας πριν από έναν αιώνα», συμπληρώνοντας τα εξής:

«Όπως το έθνος μας οδήγησε τον αγώνα ανεξαρτησίας προς τη νίκη, παρόλη τη φτώχεια και την αδυναμία του, έτσι και σήμερα, στη Γαλάζια Πατρίδα, δεν θα διαστάσουμε να αποτρέψουμε την αισιοδοξία που έχουν και τις κινήσεις τους, οι οποίες πηγάζουν από τη Συνθήκη των Σεβρών».

«Τα επιτεύγματα μας σε διάφορους τομείς είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι θα προστατεύσουμε τα δικαιώμτα μας και τα συμφέροντα της χώρας μας. Ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα δεχθούμε απειλές και εκβιασμούς. Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας βάσει του Διεθνούς Δικαίου και των διμερών συμφωνιών», κατέληξε λέγοντας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter