Νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Θα συνεχίσουμε να χαλάμε τα παιχνίδια που παίζονται στην Ανατ. Μεσόγειο»

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Θα συνεχίσουμε να χαλάμε τα παιχνίδια που παίζονται στην Ανατ. Μεσόγειο»

Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να προωθεί την ατζέντα του, σε θέματα γεωπολιτικής, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, κάνοντας αναφορά στη συμφωνία με τη Λιβυή αλλά και τον ρόλο που θα επιτελεί η χώρα του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι η διαδικασία οριοθέτησης των θαλάσσιων περιοχών της χώρας με τη Λιβύη έχει ολοκληρωθεί, τονίζοντας ότι:«Η Τουρκία θα συνεχίζει να τηρεί αποφασιστική στάση και να χαλάει τα
παιχνίδια στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία παίρνει τη δύναμη της από
την αποφασιστικότητα και το Διεθνές Δίκαιο»
.Μάλιστα, δεν δίστασε να αναφερθεί έστω και έμμεσα σε όσους… ενοχλούνται με τη συμφωνία που είχε συνάψει με την κυβέρνηση Αλ Σαράζ. «Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, στείλαμε το μνημόνιο συνεργασίας στον ΟΗΕ. Φαίνεται ότι υπάρχει ακόμη ενόχληση για τη συμφωνία που υπογράψαμε», τόνισε σε δηλώσεις του.

Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στην Τουρκία

Στο «μέτωπο» του κορονοϊού, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται τετραήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας στις 31 πόλεις και νομούς οι οποίες παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων. Η απαγόρευση θα αρχίσει από τα μεσάνυχτα της 22ας Απριλίου και θα λήξει τα μεσάνυχτα της 26ης Απριλίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter