Νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Μιλάμε τη γλώσσα που θα καταλάβει η Ελλάδα»

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: «Μιλάμε τη γλώσσα που θα καταλάβει η Ελλάδα»

Δεν σταματά να εκτοξεύει απειλές κατά της Ελλάδας ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς την Παρασκευή επιχείρησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας λίγο πολύ την Τουρκία ως το θύμα των ελληνικών προκλήσεων.

«Η πρόσφατη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία είναι ανεξήγητη», είπε συγκεκριμένα σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu ο Ερντογάν, κατά την επιστροφή από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ισχυριζόμενος πως «από τη μία πλευρά, υπάρχουν παραβιάσεις που έχουν διαπράξει στο Αιγαίο, υπάρχουν παρενοχλήσεις κατά των αεροσκαφών μας, μερικά από τα οποία εκτελούν αποστολές του ΝΑΤΟ, υπάρχουν παρεμβατικές ενέργειες έως και κλείδωμα ραντάρ με πυραύλους S-300».

Ο Ερντογάν συνέχισε, επικρίνοντας «μαξιμαλιστικές» τις θέσεις που προβάλλει η Ελλάδα για το Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, προσθέτοντας: «Αντί να μιλούν απευθείας με την Τουρκία, χρησιμοποιούν σχεδόν μηχανισμούς απειλής, διαμαρτυρόμενοι συνεχώς για εμάς στα Ηνωμένα Έθνη, στις ΗΠΑ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και στο ΝΑΤΟ, του οποίου είμαστε ένα από τα ισχυρότερα μέλη. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Όποια γλώσσα και αν καταλαβαίνουν, ανοίγουμε παρένθεση και μιλάμε σε αυτή τη γλώσσα. Καταλαβαίνω ότι καταλαβαίνουν και αυτοί», πρόσθεσε στο γνώριμο προκλητικό του ύφος ο τούρκος ηγέτης και κατέληξε επισημαίνοντας πως η Τουρκία δεν σκοπεύει να περιμένει αν  ΗΠΑ δεν τους δώσουν τα F-16:

«Ελπίζω ότι οι ΗΠΑ δεν θα μας σπρώξουν προς άλλες οδούς. Θέλω να πω μ’ αυτό πως οι ΗΠΑ δεν είναι οι μόνες στον κόσμο που πωλούν μαχητικά αεροπλάνα. Η Αγγλία, η Γαλλία, η Ρωσία πωλούν επίσης. Είναι δυνατό να τα προμηθευτούμε παντού».

Οι νέες επιθετικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου έρχονται λίγες μέρες μετά από ευθείες απειλές για εισβολή στην Ελλάδα αλλά και από προηγούμενη προκλητική δήλωση του Ερντογάν πως «η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς, ούτε πολιτικά, ούτε στρατιωτικά, ούτε οικονομικά».

Πηγή: Αnadolu

Διαβάστε επίσης:

Συνέχεια τουρκικών προκλήσεων: O Ερντογάν απειλεί με εισβολή και ο Tσαβούσογλου κάνει το άσπρο μαύρο στο Αιγαίο

Συνεχίζει τις απειλές ο Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμή μας, δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter