Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: «Η Ελλάδα να μην μπει σε περιπέτειες που θα τη βάλουν σε μπελάδες» – «Πέταξε» με F-16 πάνω από το Αιγαίο

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: «Η Ελλάδα να μην μπει σε περιπέτειες που θα τη βάλουν σε μπελάδες» – «Πέταξε» με F-16 πάνω από το Αιγαίο

Εναντίον της Ελλάδας καταφέρθηκε και πάλι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προειδοποιώντας την να μην επιχειρήσει ενέργειες που θα την βάλουν σε μπελάδες κατά την παρουσία του σε εκδήλωση για την έναρξη της νέας σεζόν εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας. Στη συνέχεια, μπήκε σε ένα F-16 και πραγματοποίησε «ειδική πτήση» από το Βόρειο Αιγαίο.

«Η Ελλάδα για να μην μπει σε παρόμοιες περιπέτειες, για να μην ξαναμπεί σε μπελάδες, για να μην υποστεί ξανά ένα τεράστιο πλήγμα, να εγκαταλείψει αυτές τις προσπάθειες. Θα οδηγηθεί σε απογοήτευση και θα πάρει το μάθημα της ιστορίας ξανά και ξανά. Το έχουμε υπενθυμίσει στους συνομιλητές μας και συνεχίζουμε να τους το υπενθυμίζουμε», είπε στην τελετή έναρξης του εκπαιδευτικού έτους των πιλότων στην 1η Διοίκηση της Βάσης Αεριωθουμένων.

«Τους λέμε ότι δεν μπορείτε να φτάσετε πουθενά με αυτούς τους τάχα εξοπλισμούς και τις δήθεν συμμαχίες. Κρατήστε το χέρι της ειρήνης που έχουμε απλώσει, ας συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Πάντα λέγαμε και συνεχίζουμε να λέμε ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός, ότι δεν θα αφήσουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα ούτε τα δικά μας ούτε των Κυπρίων αδελφών μας και ότι θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Επιμένουμε, είμαστε αποφασισμένοι και -δόξα τω Θεώ- ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Όσον αφορά την τελευταία καταγγελία της Άγκυρας για «παρενόχληση» τουρκικών F-16 από το ελληνικό σύστημα αεράμυνας S-300, ο Χουλουσί Ακάρ χαρακτήρισε την ενέργεια «εξαιρετικά εχθρική και λάθος».

«Πρόκειται για εξαιρετικά εχθρικές και λανθασμένες ενέργειες. Όλοι οι αρμόδιοι, τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και εδώ, βλέπουν τα ψέματα και τις διαψεύσεις της Ελλάδας για όλα αυτά που κάνει. Έχουμε κάνει ό,τι πρέπει να γίνει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Έχουμε δώσει απάντηση πάντα και παντού σε αυτή την αυθάδεια της Ελλάδας. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας επ’ ουδενί. Προστατέψαμε με ευαισθησία τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του έθνους μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, ο οποίος επανέλαβε ότι παρακολουθεί στενά τις ενέργειες και τη ρητορική της Ελλάδας, «η οποία αδιαφορεί για το διεθνές δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και τη φιλία».

Αναφέρθηκε παράλληλα στη Μικρασιατική Καταστροφή και υποστήριξε ότι η Ελλάδα προέβη σε απόπειρα εισβολής το 1919-1922 με την ενθάρρυνση και την υποστήριξη ορισμένων χωρών.

«Το 1919-1922, η Ελλάδα με τη στήριξη κάποιων χωρών επιχείρησε να κάνει εισβολή και ως αποτέλεσμα αυτό απογοητεύτηκαν. Σταματήστε με την επιμονή αυτή. Με αυτές τις δήθεν προσπάθειες εξοπλισμού και δήθεν συμμαχίες δεν μπορείτε να φτάσετε πουθενά».

Και κατέληξε ξανά με απειλές: «Έχουμε επανειλημμένα υπενθυμίσει στους συνομιλητές μας να μην μπουν σε μια παρόμοια περιπέτεια, να μην ξαναμπούν σε μπελάδες, να μην υποστούν ξανά μεγάλο πλήγμα, να εγκαταλείψουν αυτές τις προσπάθειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση και να διδαχθούν από την ιστορία».

 

Ο Τούρκος υπουργός εξήρε την πολεμική αεροπορία της χώρας του υποστηρίζοντας ότι έχει μια αξιοσέβαστη θέση στον κόσμο και ότι διαθέτει έναν από τους πλέον σύγχρονους εξοπλισμούς και οπλικά συστήματα.

«Το τζίνι βγήκε έξω από το μπουκάλι, θα φτιάξουμε το εθνικό μας μαχητικό αεροσκάφος και το δικό μας τανκ την επόμενη περίοδο. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα και πείσμα», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες των ΗΠΑ για την προμήθεια και τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16 συνεχίζονται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter