Νέες συνομιλίες-φωτιά από τον «φρούραρχο» της Ντόρας

Νέες συνομιλίες-φωτιά από τον «φρούραρχο» της Ντόρας

Νέες συνομιλίες του επικεφαλής της αστυνομικής φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη, Γιάννη Σαραντόπουλου, με τον Παναγιώτη Μπαμπάμτση δημοσιεύει το Documento.

Δείχνουν ότι οι δυο τους είχαν συχνές επαφές και αλληλοεξυπηρετούνταν για διάφορα ζητήματα μέσω των προσωπικών τους γνωριμιών. Ο επικεφαλής της φρουράς της κ. Μπακογιάννη συνομιλεί με τον εκβιαστή (την περίοδο που είναι γνωστή η εμπλοκή του σε υπόθεση εκβιασμού), χρησιμοποιώντας ακόμη και τα τηλέφωνα του γραφείου της Ντόρας. Οι αλληλοεξυπηρετήσεις που γίνονται μεταξύ των δύο, σύμφωνα με τις συνομιλίες τους, αφορούν από «φτιάξιμο» δικαστικών υποθέσεων μέχρι ρουσφέτια με ενδιάμεσους αστυνομικούς. Το κυριότερο είναι ότι η σχέση δεν είναι μόνο μεταξύ Μπαμπάμτση και φρουρού αλλά και μεταξύ Μπαμπάμτση και Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία φαίνεται να έχει και συναντήσεις με τον εκβιαστή στο γραφείο της. Ως σήμερα η κ. Μπακογιάννη δεν έχει δώσει καμία επίσημη απάντηση αλλά ούτε έχει προβεί σε απομάκρυνση του επικεφαλής της φρουράς της, πράγμα το οποίο έκανε ο Λ. Αυγενάκης.

Η γνωριμία του Γ. Σαραντόπουλου με τον Παν. Μπαμπάμτση κρατά από το 2012. Οπως αναφέρει ο ίδιος ο κ. Σαραντόπουλος στο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεών του προς την Εισαγγελία Εφετών στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, με τον Παν. Μπαμπάμτση γνωρίστηκαν το 2012 σε πολιτική εκδήλωση, κατά την οποία συνόδευε την Ντ. Μπακογιάννη. Ο Μπαμπάμτσης του συστήθηκε ως «δραστήριος και ευπρόσωπος επιχειρηματίας», ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού, της εστίασης και της παροχής πολυτελών υπηρεσιών. Επίσης, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Σαραντόπουλου, ο Μπαμπάμτσης εμφανίστηκε ως πρόσωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ευρύ κύκλο γνωριμιών σε επιχειρηματικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Εκτοτε μεταξύ Μπαμπάμτση – Σαραντόπουλου αναπτύχθηκε μια «κοινωνική σχέση», την οποία παραδέχεται ο ίδιος ο κ. Σαραντόπουλος αλλά προκύπτει και από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ για λογαριασμό της Εισαγγελίας Εφετών.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2015 ο Γ. Σαραντόπουλος καλεί τον Παν. Μπαμπάμτση για μια υπόθεση που αφορά τον κουμπάρο του. Ο τελευταίος φέρεται ότι έχει σε βάρος του πρωτοβάθμια καταδικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να καταβάλει εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ και να εμφανίζεται στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας κάθε 1η και 15η του μήνα μέχρι να εκδικαστεί η έφεση. Ομως ο κουμπάρος τού επικεφαλής της φρουράς της κ. Μπακογιάννη δεν είχε καταβάλει το ύψος της εγγύησης, με αποτέλεσμα να κρατείται στο τμήμα της Γλυφάδας. Ο Σαραντόπουλος ζητεί βοήθεια από τον Μπαμπάμτση.

DVD: Ζ1-28250

Α/Α: 5862

Ημερομηνία – έναρξη: 03/12/2015 11.11

ΠΑΝΟΣ: Καλημέρα, Γιαννάρα μου. Τι κάνεις;

ΓΙΑΝΝΗΣ: Να σου πω κάτι, γιατί είδες πώς γίνονται οι μαλακίες. Αυτός ο κουμπάρος μου που του είχαμε πει για την εγγύηση θα τη φτιάξουμε κ.λπ. τίποτα. Και πήγε σήμερα στο τμήμα και ενώ το χτύπησα μέσα επάνω όπως ερχότανε είχε απόφαση.

ΠΑΝΟΣ: Ναι.

ΓΙΑΝΝΗΣ: Και τον έχουνε τώρα στη Γλυφάδα. Γιατί δεν πήγε να ξοφλήσει την εγγύηση.

ΠΑΝΟΣ: Αντε πάλι τα ίδια. Δεν την πλήρωσε;

ΓΙΑΝΝΗΣ: Οχι, γιατί μου ’λεγε σιγά… Τα ίδια και τα ίδια, μου ’λεγε Γιάννη πότε θα το φτιάξουμε… Θυμάσαι που μου είχες πει… Να αυτό…

ΠΑΝΟΣ: Ναι, ναι, ναι.

ΓΙΑΝΝΗΣ: Μου ’λεγε μαζεύω, μαζεύω, μαζεύω… Τίποτα μαλακίες. Περιμένω, λέει, τον Ρέστη να δώσει και αρχίδια καλαβρέζικα.

ΠΑΝΟΣ: Πω πω τι πρόβλημα είναι αυτός, ρε πούστη.

ΓΙΑΝΝΗΣ: Πρόβλημα, πρόβλημα και τον έχουνε τώρα κάτω στη Γλυφάδα και έτρεχα σε δικηγόρο, πήρα και τον Γιάννη, άκου είχανε πάει και τον Γιάννη τον Μπενετάτο, παρεμπιπτόντως είχανε πάει εκεί για… Αυτοί τώρα, ξέρεις πώς γίνεται με την εγγύηση; Είναι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

ΠΑΝΟΣ: Τώρα αυτός…

ΠΑΝΟΣ: Πρέπει να ξανακάνει τώρα αίτηση και να του την κάνουνε δεκτή.

ΓΙΑΝΝΗΣ: Τι αίτηση να κάνει δηλαδή;

ΠΑΝΟΣ: Κλείσε και σε παίρνω τώρα, φιλιά.

ΓΙΑΝΝΗΣ: Πάρε με, πάρε με.

Ο Μπαμπάμτσης καλεί στη συνέχεια τον Μάριο Λουμιώτη προκειμένου να του ζητήσει βοήθεια για το συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Λουμιώτης απαντά ότι «δεν τον βγάζει» και ότι ρώτησε τον εισαγγελέα Πεπόνη. Στη συνέχεια καλεί ξανά τον Σαραντόπουλο.

DVD: Ζ1-28250

Α/Α: 5866

Ημερομηνία – έναρξη: 03/12/2015 11.13

ΓΙΑΝΝΗΣ: Ελα, ρε Πάνο.

ΠΑΝΟΣ: Εχει πάει ο δικηγόρος του από τον Μάριο (Λουμιώτη).

ΓΙΑΝΝΗΣ: Ναι.

ΠΑΝΟΣ: Ξέρει για τα 10 χιλιάρικα κ.λπ., πήγε μέσα στον προϊστάμενο που είναι ο Πεπόνης ο εισαγγελέας και είπε του Μάριου άσε με λίγο να το σκεφτώ και θα σου πω. Τα ’χει τα λεφτά για να τα πληρώσει τώρα να μην κάνουνε συμβούλιο τώρα πίσω;

ΓΙΑΝΝΗΣ: Εεε, το Παρακαταθηκών είναι κλειστά τώρα γιατί έχουν απεργία σήμερα. Δεν μπορούν να του δώσουν μια… Αυτό μέχρι τη Δευτέρα, λόγω της απεργίας;

ΠΑΝΟΣ: Αυτό πήγε και ρώτησε μέσα να πάρει μια αναστολή, αναβολή πώς λέγεται.

ΓΙΑΝΝΗΣ: Ναι, δεν μπορείς να πεις του Μάριου (Λουμιώτης) να το κάνει;

ΠΑΝΟΣ: Κλείσε, γεια.

ΓΙΑΝΝΗΣ: Για πες του το, ρε παιδί μου.

Λίγο μετά οι δυο τους συνομιλούν και πάλι. Ο Σαραντόπουλος εστιάζει στο οικονομικό πρόβλημα του κουμπάρου του. Εγγυάται ότι τα χρήματα θα τα βρουν από τον Ρέστη (τον εφοπλιστή;), επειδή, όπως λέει, «είναι φίλη η κόρη τους με τη γυναίκα του».

«DVD: Ζ1-28250

Α/Α: 5878

Ημερομηνία – έναρξη: 03/12/2015 11.20

ΠΑΝΟΣ: Ελα, Γιάννη.

ΓΙΑΝΝΗΣ: Ελα, Πάνο. Δεν μπορεί να βγει το τέτοιο τώρα. Εγώ τους το ’πα, Γιάννη, μου λέει, έχουμε δύο χιλιάρικα. Τους λέω μπορούσα να εγγυηθώ. Εχω ένα φίλο εισαγγελέα, μου είπε ο φίλος μου ο εισαγγελέας ότι μπορώ να εγγυηθώ. Αλλά εγώ δεν μπορώ να εγγυηθώ, αφού έχει δύο χιλιάρικα, δεν μπορώ να εγγυηθώ. Μου λέει θα ψάξω να βρω. Πάνο, δεν μπορώ να εγγυηθώ…

ΠΑΝΟΣ: Ναι ε;

ΓΙΑΝΝΗΣ: Είναι μαλάκες, εδώ δεν μπορούσαν να βρούνε τα τέσσερα του εισά… Κατάλαβες; Τους είπε ο Ρέστης θα τους τα δώσει. Ο Ρέστης χώρισε με τη γυναίκα του, γιατί είναι φίλη η κόρη τους με τη γυναίκα του Ρέστη, κατάλαβες;

ΠΑΝΟΣ: Ναι.

ΓΙΑΝΝΗΣ: Και πάει και χαλάει αυτή 30 χιλιάδες σε κοσμήματα και ήταν να τους δώσει 10 χιλιάρικα. Υπάρχει άλλη λύση;

ΠΑΝΟΣ: Μαλακία κάνει, τώρα θα τη φάει να τελειώσει.

Ο Μπαμπάμτσης συνομιλεί ξανά με τον Λουμιώτη για το θέμα του κουμπάρου του Σαραντόπουλου. Ο Λουμιώτης απαντά ότι δεν μπορεί να τον αποφυλακίσει αν δεν καταβάλει τα χρήματα. Τελικά αυτό που καταφέρνουν είναι να μην πάει σε μακρινή φυλακή, ώστε να αποφυλακιστεί αμέσως μόλις καταβάλει τα χρήματα.

DVD: Ζ1_28250

Α/Α: 5973

Ημερομηνία – έναρξη: 03/12/2015 14.40

ΓΙΑΝΝΗΣ: Της είπε ο Εισαγγελέας το μόνο που μπορώ να σας κάνω, λέει, είναι να τον βάλω σε μακρινή φυλακή ούτως ώστε να μην τον απομακρύνουν από το τμήμα για να μπορέσουν αύριο να φέρουν τα λεφτά.

ΠΑΝΟΣ: Ας τον κρατήσουν εκεί στο τμήμα.

ΓΙΑΝΝΗΣ: Ναι, γιατί πρέπει να του βγάλουν να προφυλακιστεί, να πάει σε φυλακή μακρινή για να μην μπορέσουν να τον στείλουν, κατάλαβες;

ΠΑΝΟΣ: Εχουν δικαίωμα να τον κρατήσουν δυο τρεις μέρες. Τέλος πάντων. Είναι μαλάκας, σ’ το ’χα πει».

«Να μπει τελευταίος στο πινάκιο, να μη γίνει»

Μία ημέρα μετά ο Γ. Σαραντόπουλος καλεί και πάλι τον Π. Μπαμπάμτση. Αυτήν τη φορά τού ζητεί εξυπηρέτηση για υπόθεση των κουμπάρων του που εκδικάζεται στο Γ΄ Τριμελές Κακουργημάτων. Ζητεί από τον Μπαμπάμτση να μπει η υπόθεση στο τελευταίο νούμερο του πινακίου ώστε να μην εκδικαστεί.

DVD: Ζ1-28289

Α/Α: 7864

Ημερομηνία – έναρξη: 14/12/2015 12.08

ΠΑΝΟΣ: Ναι.

ΓΙΑΝΝΗΣ: Πάνο.

ΠΑΝΟΣ: Ελα, Γιάννη μου.

ΓΙΑΝΝΗΣ: Να σε ρωτήσω κάτι με αυτό τον κουμπάρο μου που είναι μαζί με την κουμπάρα μου είναι Γ΄ Τριμελές Κακουργημάτων.

ΠΑΝΟΣ: Περίμενε λιγάκι όπως είσαι.

ΓΙΑΝΝΗΣ: 18/1 του ’16 είναι. Γεωργοπούλου Δροσούλα και Γεωργόπουλος Παναγιώτης. Μπορεί αυτό να πάει τέλος; Να πάει ας πούμε να μην… Να το βάλουμε προς το τέλος; (του πινακίου;)

ΠΑΝΟΣ: Θα σου ’χω απάντηση… Το απόγευμα θα βρεθώ με τον μαλάκα. Αύριο πρωί, αύριο μεσημέρι θα σου ’χω απάντηση. Πιστεύω ναι, δεν θα έχουμε πρόβλημα.

ΓΙΑΝΝΗΣ: Κάν’ το μου σε παρακαλώ, γιατί είναι στη φτώχεια τώρα, είναι στη μιζέρια, κλαίγανε τώρα.

ΠΑΝΟΣ: (Δυσνόητα)

ΓΙΑΝΝΗΣ: Ναι, ναι, αφού πήγανε, δανειστήκανε, τους έδωσε η Κορίνα τα λεφτά…

ΠΑΝΟΣ: Ναι.

ΓΙΑΝΝΗΣ: Τα μισά… αυτό… Τώρα έχει χωρίσει και αυτή με τον Ρέστη, γάμησέ τα. Την είδα προχθές στη Γλυφάδα αυτή, μου λέει ’ντάξει τι να κάνω κι εγώ, 10 χιλιάρικα.

ΠΑΝΟΣ: Ταλαιπωρία.

ΓΙΑΝΝΗΣ: Κατάλαβες; Δεν δίνει ο άλλος 10 χιλιάρικα έτσι, όσα και λεφτά να έχεις.

ΠΑΝΟΣ: Είναι ταλαιπωρία, όλος ο κόσμος έχει προβλήματα.

ΓΙΑΝΝΗΣ: Οπότε αν μπορούμε να το βάλουμε προς το τέλος να μη γίνει, κατάλαβες;

ΠΑΝΟΣ: Πιστεύω είμαστε οκ, αλλά αύριο θα είμαστε κομπλέ.

Να μπει στο νοσοκομείο αντί στη φυλακή

Λίγο μετά ο Γ. Σαραντόπουλος επικοινωνεί πάλι με τον Π. Μπαμπάμτση για το θέμα του κουμπάρου του, ο οποίος στο μεταξύ έχει μεταφερθεί στο Μεταγωγών. Ζητεί από τον Μπαμπάμτση να μεσολαβήσει ώστε ο κουμπάρος του να μεταφερθεί για λίγες μέρες σε νοσοκομείο μέχρι να καταβάλει τα χρήματα της εγγύησης αντί να οδηγηθεί στη φυλακή.

DVD: Z1_28262

A/A: 6201

Ημερομηνία – έναρξη: 04.12.2015 14.11

ΓΙΑΝΝΗΣ: Ελα, ρε Πάνο…

ΠΑΝΟΣ: Τους πήραν τηλέφωνο, λέει, και μιλήσανε με κάποιον, λέει, ανθυπαστυνόμο και είπε θα ενημερώσουν τον διοικητή να τους καλέσει, δεν τους κάλεσε ποτέ.

ΓΙΑΝΝΗΣ: Ποιους θα καλέσει;

ΠΑΝΟΣ: Μίλησε ο Μάριος (Λουμιώτης) με κάποιον ανθυπαστυνόμο και είπανε θα ενημερώσουμε τον διοικητή και θα σε καλέσουμε και δεν τον καλέσανε ποτέ.

ΓΙΑΝΝΗΣ: Πω, ρε πούστη μου… Και τώρα τι γίνεται;

ΠΑΝΟΣ: Τώρα τον έχουν πάει εκεί; Τον έχουν πάει Μεταγωγών;

ΓΙΑΝΝΗΣ: Στο Μεταγωγών, ναι. Τι γίνεται τώρα;

ΠΑΝΟΣ: Μουνόπανα, ρε πούστη μου… Πω πω… Και τώρα τι γίνεται εκεί;

ΓΙΑΝΝΗΣ: Δεν μπορεί, ρε παιδί μου, ο Μάριος τον διοικητή να…

ΠΑΝΟΣ: Να τον πάμε νοσοκομείο;

ΓΙΑΝΝΗΣ: Να τον πάμε λες νοσοκομείο; Μπορούμε να το κάνουμε αυτό;

ΠΑΝΟΣ: Αλλά θέλουμε τη βοήθεια του διοικητή εκεί πέρα, ε; Να τον δεχτεί…

ΓΙΑΝΝΗΣ: Ε, θα το δεχτεί, αλλά άμα είναι να τον πάρω… Αλλά θα με στείλει… Για κοίταξε τι μπορούμε να κάνουμε, ρε γαμώτο… Γαμώ τον μπελά του, έχω μπλέξει με τους μαλάκες τους κουμπάρους, γαμώ την κοινωνία μου με τους μαλάκες…

Νόμιμος αλλά ηθικός;

Να σημειωθεί ότι στο υπόμνημά του ο κ. Σαραντόπουλος υποστηρίζει ότι όλα όσα αναφέρονται στις συνομιλίες έγιναν νομιμότατα και ότι πολλές φορές παρίστανε προσχηματικά στον Μπαμπάμτση ότι δήθεν του παρείχε πληροφορίες. Για την υπόθεση του πινακίου συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι ουδεμία παρέμβαση τελικά υπήρξε, ενώ σε ό,τι αφορά την υπόθεση του κουμπάρου του ισχυρίστηκε πως αφενός δεν του προσφέρθηκε οικονομικό αντάλλαγμα, αφετέρου δεν προέτρεψε τον Λουμιώτη «σε παράνομη πράξη με σκοπό τον προσπορισμό περιουσιακού οφέλους».

Ανεξάρτητα πάντως από το αν υπήρξε οικονομικό αντάλλαγμα ή εάν τα χατίρια που ζητούσε ο κ. Σαραντόπουλος τελικά πραγματοποιήθηκαν, εγείρεται σοβαρό ηθικό και πολιτικό ζήτημα που αγγίζει έμμεσα την Ντόρα Μπακογιάννη. Αξιωματικός της ΕΛΑΣ που υπηρετεί στη φρουρά κορυφαίου πολιτικού προσώπου μιας εκ των μεγαλύτερων πολιτικών οικογενειών της χώρας εμφανίζεται να ζητεί «εξυπηρετήσεις» από πρόσωπο που έχει καταδικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη. Εξυπηρετήσεις που δεν συνάδουν ούτε με τον ρόλο και τη λειτουργία ενός αστυνομικού οργάνου ούτε με το γεγονός ότι είναι επικεφαλής της φρουράς κορυφαίου πολιτικού προσώπου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter