Νέες τουρκικές απειλές: Θα ανοίξει τα σύνορα με τη Συρία για όσους θέλουν να φύγουν προς Ευρώπη

Νέες τουρκικές απειλές: Θα ανοίξει τα σύνορα με τη Συρία για όσους θέλουν να φύγουν προς Ευρώπη

Νέες απειλές απευθύνει η Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (και όχι μόνον) με στόχο να στηριχθεί στην επίθεσή της εντός του συριακού εδάφους όπου μετρά δεκάδες νεκρούς, στρατιωτικές αποτυχίες αλλά και ανθρωπιστική κρίση.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού απείλησε σήμερα πως η Άγκυρα θα ανοίξει τις συνοριακές πύλες της με τη Συρία για τους πρόσφυγες που κατευθύνονται προς την Ευρώπη, εκτός αν τερματισθεί η βία που συνεχίζεται εκεί.

«Τριάμισι εκατομμύρια άνθρωποι στην Ιντλίμπ και στα σύνορα της Τουρκίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δύσκολη κατάσταση. Οι συνεχιζόμενες απάνθρωπες ενέργειες του (συριακού) καθεστώτος εκεί θα σημάνουν το άνοιγμα των συνοριακών πυλών μας», δήλωσε ο Σοϊλού σε δημοσιογράφους μιλώντας στην Αδριανούπολη.

«Τελικά όλοι θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη», δήλωσε ο Σοϊλού προσθέτοντας πως «αυτό δεν είναι απειλή ούτε εκβιασμός».

Η Τουρκία πιέζει συνεχώς προς όλους τους διεθνείς παίκτες ώστε να λάβει στήριξη στις επιχειρήσεις της εντός του συριακού εδάφους, αποσκοπώντας όχι μόνον σε υλική και στρατιωτική στήριξη αλλά και μεγάλα ποσά στο όνομα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σημειώνεται πως σήμερα  συναντάται στη Μόσχα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Αρντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν με το «αγκάθι» των σχέσεών τους που ακούσει στο όνομα «Συρία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter