Νέες «βολές» από «γαλάζια» βουλευτή κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη (Video)

Νέες «βολές» από «γαλάζια» βουλευτή κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη (Video)

Συνέχεια στην κριτική επί του νομοσχεδίου Χατζηδάκη έδωσε η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Ευθυμίου, σημειώνοντας από το βήμα της Βουλής ότι «η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας δεν δημιούργησε νέες επενδύσεις».

Παράλληλα, τόνισε ότι οι διατάξεις που αφορούν τον πυρήνα των εργασιακών δικαιωμάτων στο νομοσχέδιο χρειάζονται τόσο βελτιωτικές προτάσεις όσο και ασφαλιστικές δικλείδες, επισημαίνοντας ότι είναι κοινωνική απαίτηση η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καλά αμοιβομένων.

«Εξ ορισμού η σχέση εργαζόμενου – εργοδότη είναι άνιση, ετεροβαρής και περιέχει το στοιχείο της εξάρτησης. Εκεί χρειάζεται ασφαλιστική δικλείδα. Είναι ανάγκη μην καμφθεί η αρχή της συλλογική διαπραγμάτευσης», υπογράμμισε, δηλώνοντας ωστόσο ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Σε σχέση με το ΣΕΠΕ η κ. Ευθυμίου σημείωσε ότι «η πιο κομβική ασφαλιστική δικλίδα είναι η αύξηση των ελεγκτικών μηχανισμών. Αναβάθμιση του ΣΕΠΕ αλλά πως; Με στελέχωση, με τεχνολογικό εξοπλισμό, με οικονομική αυτοτέλεια», αναφέροντας επίσης ότι ο ρόλος της Επιθεώρησης Εργασίας «δεν είναι μόνο εισπρακτικός, αλλά και προληπτικός – συμφιλιωτικός».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter